5+1 amerikai sütirecept európai gyomorra karcsúsítva

Vannak tipikus amerikai sütemények, amikben általában döbbenetesen sok cukor és kalória van, mégis odáig vagyunk értük. Aztán vannak ezeknek az európai ízlés számára is befogadható változatai, amikbe nem kell beletenni a két tábla csoki mellé még fél kiló cukrot is. A mi kedvenceink ezek: 

1. Pancake

Az amerikai palacsinta (pancake) olyan, mint az okos lány a mesében. Tudják, aki jött is, meg nem is, hozott is ajándékot, meg nem is. Lehet enni melegen, de akkor is jó, ha kihűl. Ha marad a vacsora után, másnap óriási lelkesedéssel viszik az uzsonnásdobozban. Lehet édes, de sós is, és a jó az, hogy a tészta mindkettőnél ugyanaz. Ha valakinek meg az a kattanása, lehet rajta különféle lisztekkel és növényi tejekkel reformálni, és akkor rögtön nagyon egészséges is lesz.

2. Pereces brownie

Perec és brownie? Igen, nem őrültünk meg. Pont mint a feta és görögdinnye. Vagy mint a sárgadinnye és a serrano sonka. Az édes és a sós ízek kombinációja első hallásra furcsa lehet, de igazán jó sül ki - itt szó szerint - belőle.

pereces brownie
Piszke

3. Cheesecake

Amerikából importált édesség a cheesecake (ejtsd: csízkék) avagy hülyén hangzó magyar nevén sajttorta. Nagy előnye, hogy nem tömény, nem émelyítően édes, és ha valamilyen savanykás, piros bogyós gyümölccsel dobjuk fel, akkor igazi üdítő tavaszi desszert lesz belőle.

Sajttorta3
Ötvös Zsuzsanna

4. Az igazi amerikai almás pite

Az amerikai almás pite nagyon egyszerű desszert, elkészítése semmiféle konyhai jártasságot nem igényel, az eredmény mégis fenséges. Vanília fagyival tett szert hírnévre. Nem véletlenül.

Pite4

5. CCC, az amerikai csokidarabos keksz

Csokidarabos keksz, avagy eredeti nevén chocolate chip cookies. Ezt a fajta kekszet ma már minden hiper és szuper árulja, van belőle saját márkás, és neves gyártó által készített is.

ccc1
Koncz Andrea / Dívány

+1 corn dog

Amolyan hot dog nyalóka. Néha ilyen is belefér, összedobni pedig nem sok energia.     

corn dog 1
Katuci

      

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek