Menő vagy ciki az átlátszó műanyag csizma?

Fura, de nemcsak az áttetsző ruha menő a szezonban, hanem az áttetsző cipő is. A váratlan trendre a Vogue.com hívta fel a figyelmünket, mi pedig körülnéztünk az Instagramon, hogy mégis hogyan kell hordani a műanyag cipőt, ami valószínűleg a Kanye West féle Yeezy kollekciónak és a Vetements-nak köszönhetően szivárgott be az utcai divatba, és várhatóan mi is ilyen lábbelikbe izzadunk bele tavasszal.

Don't just follow the 'official guidance'. Cherish your own style.

Una foto publicada por @jingmarukyu el

Naná, hogy Kylie Jennernek is van áttetsző gumi bokacsizmája. A valóságshow-sztárból lett üzletasszony szerint játszósnadrággal és haspólóval menő kombinálni.

Eggyel életravalóbb, modellkedésből tengődő testvére, Kendall Jenner farmerrel és 800 ezer forintos Acne kabáttal hordja a műanyag csizmát.

Kim Kardashiannak köszönhetően divatban vannak az átlátszó combcsizmák is. Örökké hálásak leszünk érte (nem)!

Van, aki az irodista ruháját dobta fel a szezon egyik slágercipőjével. Végülis az biztos nincs beleírva a dress code-ba, hogy tilos átlátszó cipőt viselni...

Egyébként úgy tűnik, hogy cikinek számít az az Instablogger, aki nem szerzett be legalább egy ilyen műanyag csodát a szezonban. Például több mint 1200 találatot dobott ki az oldal a #transparentshoes-ra de a #transparentboots szót is körülbelül ennyien hashtagelték be az elmúlt hetekben.

Perfect saturday night * #lovely #show #orchestraconcert #ootd #perfectboots #transparentboots #socks

Una foto publicada por Tizu (@tizuxoxo) el

Az Instagramozzók körében a csajos, csillámporos sarokkal ellátott verzió az egyik legmenőbb.

És itt hívnánk fel a figyelmet arra, hogy ami a fotókon remekül mutat, az a való életben egyáltalán nem biztos, hogy szép: a magassarkú csizmákban általában előrecsúszik a láb, tehát a lábujjak összenyomódnak: mint megannyi kis nyomott nokedli, úgy fognak kinézni és ezt mindenki látni fogja. Vagy viccesen ki fognak lógni a kivágott orrészen. 

Trendinek számítanak a csillagokkal díszített plasztik csizmák is. Instagramon ezek is ultramenők, de ezek a műanyag csizmák ránézésre is középkori kínzóeszköznek tűnnek, olyan kényelmetlenek lehetnek, ráadásul mintha megfeleldkeztek volna a tervezők a láb természetes tulajdonságáról, az izzadásról is. Az pedig – csillagok ide vagy oda – nem lesz menő, ha látszik a műanyagon lecsorgó izzadság vagy az, hogy bepárásodott a légáteresztésre képtelen lábbeli.

Feeling like a star? It's because you are! [SOLD] #clearboots #buyme #transparentboots #torontofashion

Una foto publicada por * * * * (@kuya_shops) el

Sokan kombinálják fekete neccharisnyával. De vajon ebben a kombinációban képes volt a tulajdonos többre is, mint letyogni a kocsiig és lőni egy képet? Sosem tudjuk meg.

Úgy tűnik, hogy a férfiak sincsenek biztonságban.

Socks rule #elephantsdream #socks #shoes #transparent #transparentshoes #puma #pumasocks #style #trend #trendy #fashion #fashionmen

Una foto publicada por Elephants Dream (@_elephantsdream_) el

Ön mit gondol a jelenségről? Modernek és menőnek találja az átlátszó műanyag cipőt vagy inkább marad a klasszikus bokacsizmáknál és inkább a ciki gombot nyomja le? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1161) (1245) Ciki!
Mustra