Szóval vannak azok a bizonyos üveges sajtszószok, amikbe belemárthatjuk a kis tortilla chipseket. Ilyet néhány perc munkával otthon is készíthet, ez pedig garantáltan nem fog semmiféle műanyag vackot vagy színezéket tartalmazni.
A megmaradt sajtkrémet újra felmelegítve ismét folyóssá teheti, vagy hidegen kenyérre is kenheti.
Hozzávalók
15 dkg vörös cheddar
12,5 dkg mascarpone
1 dl creme fraiche (a lidlben már kapható, de akár tejfölre is cserélheti)
fűszerek ízlés szerint (chili, füstölt paprika, újhagyma, snidling…)
- A cheddart lereszeljük, és egy mikrózható tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a krémsajtot, a fűszereket és a creme faiche-t (a tejfölhöz hasonlít, de nem savanyú, tejföllel helyettesítheti).
- A tálat 4-5 percre mikróba tesszük, közben kétszer-háromszor átkeverjük. Addig melegítjük, míg egybeolvad, és folyóssá válik.
- Azonnal tálalhatjuk is tortilla chips-szel.
- A maradék szószt felmelegítve újra mártogathatja is!