Tökéletes vendégváró falatok, de iskolaidőben az uzsonnás dobozba is mehet belőle. Gyorsan elkészül, és mindenki szeretni fogja!
Katuci
Hozzávalók (2 tepsihez)
20 dkg vaj
5 dkg bazsalikompesztó
20 dkg karakteres kemény sajt (pl. juh, kecske, de a grana padano is jó)
27,5 dkg liszt
1 evőkanál só
1 tojás
1 nagy marék magkeverék
- A vajat felkockázzuk, majd hozzáadjuk a pesztót, a nagyon finomra reszelt sajtot, a lisztet és a sót.
- Az egészet alaposan összedolgozzuk kézzel vagy késes robotgéppel.
- A tésztát műanyag fóliába csomagolva legalább 1-2 órára hűtőben pihentetjük. (Természetesen 1-2 napig is otthagyhatjuk.)
- A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
- A tetejét vékonyan megkenjük elhabart tojással, és megszórjuk a magokkal.
- Pizza- vagy derelyevágó segítségével nagyjából 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
- A sajtkockákat sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 17-18 perc alatt aranysárgára sütjük.