Tényleg, miért nincs a női nadrágokon rendes zseb?

Facebookon futottunk bele alábbi videóba, melyben arról panaszkodnak 50 másodpercen keresztül, hogy a női nadrágokon a zseb luxus: én is utálom az álzsebekkel ellátott jeggingseket és a minizsebes skinny farmereket, de eddig nem jutott eszembe, hogy ezen problémázzak. A videó megtekintése óta viszont eléggé irigylem a pasikat, akiknek jut rendes zseb.

Nekünk, nőknek, miért kell beérnünk miniszebekkel, hogy aztán divatos clutch-csal kelljen megjelennünk akkor is, ha csak egy telefont vinnénk magunkkal? A videó készítője eljut odáig, hogy a nadrágzsebek hiányát a nők elnyomásával állítja párhuzamba, mintha amiatt esnénk többször rablások áldozatává, mert zseb helyett drága táskákkal rohangálunk – azért ezt már túlzásnak érzem, hisz a gigantikus shoppereink tartalmát nem nyelné el 2 plusz zseb, az tuti.

A videó nem ad választ a felvetésre, hogy mégis, miért nincsenek rendes zsebek a női gatyákon, de van egy tippünk: például azért, mert a testhez tapadó farmerek baromi hülyén mutatnának kitömött, combközépig lenyúló zsebekkel. Nekem például van egy rendes, mély zsebbel ellátott farmerem, de nem pakolok bele soha semmit, mert úgy néznék ki, mint aki be van pelenkázva. Persze ez csak egy magyarázat, biztos van más oka is, hogy nincsenek a női nadrágokon rendes zsebek – mert nem hiszem, hogy merő kiszúrásból nem varrnak a gatyákba nagy szsebeket a gyártók, de lehet, hogy naiv vagyok és tényleg valami összeesküvés áll az egész mögött.

Ennyit a női zsebekről, jöjjön egy másik zsebes téma: mégpedig a farmerek bizonyos ötödik zsebe, ami a Levi's-eken és a férfifarmereken általában ott van (a fast fashion női gatyákon tuti nincs, mert azokon nem szokott még két normális hátsó zseb se lenni). A Business Insider forgatott arról videót, hogy mire való ez a látszólag semmire nem jó kis zseb: eredetileg óratartó volt, mely különsképp a cowboyoknak kedvezett, ők ugyanis így biztosan nem vesztették el zsebórájukat, mégis könnyen elő tudták kapni, amikor akarták. De mióta nem zsebórával járunk, szinte semmire nem használható, mondjuk lehet bele aprót tenni, memóriakártyákat, rágót, de leginkább a zsebpiszok gyűlik benne. A Levi's szerint nem csak ilyesmire jó, de a vásárlók szeretik is, ahogy idővel kopik, szóval ezért sem hagyják le soha a farmereikről. 

Ha ezen kívül még az is érdekli, milyen gyakran kell kimosni kedvenc farmerét (és tud angolul), ezt a videót is ajánljuk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek