Pénteki süti: expressz omlós szelet

Nemcsak azért jön jól pár gyors keksz, mert péntek van, hanem mert ha kész vagyunk sok keksszel advent idején, akkor mindjárt el is rejthetünk belőle karácsonyra, hogy bővítsük a kínálatot, és megkönnyítsük az ünnepek előtti pár nap őrült készülődését.

DSC 0168
Piszke

Ezt a kekszet még gyúrni se kell, sőt szaggatni se, körülbelül 5 perc munkával már tolhatjuk be a sütőbe, majd alig negyedóra múlva már vághatjuk is a csini rombuszokat, csak egy kevés citromos máz kell még a tetejére.

Hozzávalók: (40-50 darabhoz,mérettől függően)

20 dkg vaj
25 dkg liszt
10 dkg cukor
áfonyadzsem (vagy más, jó minőségű dzsem)

3 ek. porcukor
kevés citromlé

  1. A cukrot, lisztet és a vajat morzsásra dolgozzuk kézzel vagy mixerrel.
  2. Négy, körülbelül 20-25 centi hosszú rúddá gyúrjuk össze a tésztát - elég, ha épp összeáll - és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a rudakat, egymástól távolabb,
  3. A rudak közepébe ujjnyi széles árkot nyomkodunk, ebbe kanalazzuk a dzsemet.
  4. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük - a tészta szélesebb csíkká terül szét.
  5. Az ekkor még puha tésztát a tepsin hűtjük ki, a citromlével tejfölsűrűségűvé kevert porcukorral csíkozzuk, ferdén szeleteljük.
DSC 0165 (1)
Piszke
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek