Mogyorókrémet csináltunk már házilag, ami persze jobb, mint a bolti nagytestvér. De kicsit macerás, nehéz elérni a tökéletes állagot. Viszont itt a megoldás! Ez még annál is könnyebb, hiszen a natúr kesudió héját nem kell kapirgálnunk, elég csak bedobni az aprítóba. A végeredmény nagyon finom, és a gyereknek is nyugodta(bba)n adhatja.
A szuperegészséges kesudió mellé egy kevés nyírfacukor és kókuszzsír kerül, így az alakunk miatt sem kell annyira aggódnunk. A kesudiónak magában is elég édeskés íze van, a zsírtartalma pedig kevesebb, mint más dióféléké, sőt tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nem is magyarázom tovább, próbálja ki! Az adagot nyugodtan sokszorozhatja.
Hozzávalók (kb. 1 dl-hez)
10 dkg natúr kesudió
1 evőkanál kókuszzsír (ha van extra szűz, mindenképp azzal csinálja)
1 evőkanál nyírfaporcukor (kávédarálóban vagy mozsárban házilag is készíthető)
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- A kesudiót késes aprítóba tesszük. Többször szünetet tartva (hogy le ne égjen a motorja) addig daráljuk, amíg krémessé válik az állaga.
- Hozzáadjuk a nyírfaporcukrot, a kakaóport és a szobahőmérsékletű kókuszzsírt.
- Összedolgozzuk a géppel, és már kész is vagyunk.
- Ha hűtőbe tesszük, kissé megdermed, de szobahőmérsékleten gyorsan visszapuhul.