Klumpában fog lefagyni a lábunk

Nem feltétlenül kedvencünk a nehézkes fapapucs, ami elsősorban az Amszterdamból kapott hűtőmágneseket, Harisnyás Pippi történeteit, valamint az ijesztő erdei törpéket juttatja az eszünkbe. Az életveszélyes eséseket garantáló klumpa azonban időnként fel-felbukkan a divatházak kínálatában, de a forma szerencsére a 90-es évek óta nem igazán foglalkoztatta a tervezőket, bár pár évvel ezelőtt csak egy hajszálon múlott, hogy a celebnők ne hozzák újra divatba.

A Refinery29.com szerkesztősége azonban felhívta a figyelmünket arra, hogy a hetvenes évek stílusát idéző bohém ruhákon, rojtos táskákon és trapéznadrágokon túl a legtöbb márka őszi-téli kollekciójában megtalálható a klumpa, sőt a combcsizma mellett nagy eséllyel még a szezon egyik favoritja is lehet. A trendet feltételezhetően a Gucci új kreatívosának, Alessandro Michelének köszönhetjük, aki tavaly egy szőrmével bélelt fapapucsot adott a Wes Anderson karakterekre emlékeztető modellek lábára.

A funky-hippi vonalon mozgó lábbelik a legtöbb luxus és fast-fashion márka kínálatában megtalálhatóak a szezonban, nagy kedvencünk a Gucci 238 ezer forintos arany klumpája és a Saint Laurent 120 ezer forintos tehenes darabja, de ennél jóval olcsóbban, 5-23 ezer forint között is talál hasonlót a fast-fashion boltokban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy miben fagy le a lábunk az ősszel!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek