A bacon és a gomba elég jó kis párost alkotnak például ebben a receptünkben, és ezúttal is jól szerepeltek. A gombafejek finom sajtos tölteléket kaptak, aztán mentek a szalonnabundába, és a sütőbe.
Katuci
Ha szereti a töltött gombát, próbálja ki a sonkás vagy a kecskesajtos változatot is!
Hozzávalók
25 dkg szeletelt bacon
50 dkg közepes méretű csiperke gomba
12 dkg mascarpone
5 dkg reszelt sajt (lehetőleg kemény sajt)
néhány kakukkfűág vagy 1 teáskanál szárított
só, frissen őrölt bors
- A krémsajthoz keverjük a reszelt sajtot, ízesítjük kevés sóval, frissen őrölt borssal és a kakukkfűvel.
- A gombákat megtisztítjuk, mindegyik közepébe teszünk a töltelékből.
- Minden gombát egy szelet szalonnába csomagolunk, aztán keresztben áthajtjuk rajta, hogy minden oldalát lefedje.
- A gombákat egy tepsi aljába sorakoztatjuk, és nagyjából 20 percre 200 fokos sütőbe tesszük. Ha a szalonna szépen megpirult, már ki is vehetjük, és tálalhatunk.
Katuci
Ha még több gombás receptre kíváncsi, kattintson ide!