Miért mutogatta terheshasát ez a nő?

Kattintson a teljes méretű képért!
Kattintson a teljes méretű képért!Jamie McCarthy / Getty Images Hungary

A vasárnapi esti MTV VMA ruháiról egyre több érdekesség derül ki: például már tudjuk, Blue Ivy mennyiért kapott hercegnőruhát és az is kiderült, hogy önök szerint a pucérruha nem menő. Most perceken belül azt is megtudhatja, bizonyos Laura Perlongo miért döntött úgy, hogy pucér terheshassal jelenik meg a vörösszőnyegen. Nem (csak) önmagáért tette.

Nemcsak önöknél, hanem sok twitterezőnél kivágta a biztosítékot az alig ismert Perlongo meztelenkedése: merthogy önöknél kivágta, hisz 64 olvasó szerint volt menő, amit Perlongo csinált és 459-en nyomtak arra, hogy közönséges a félmeztelenkedés. Az ellentmondásos reakciók nyomán az ATTN megkereste a nőt és párját, az MTV Catfish című műsorának műsorvezetőjét, Nev Schulmant, hogy meséljenek kicsit a kicipzározott bomberdzsekiről.

Perlongo üzenete több mint szimpatikus, röviden: a nők sok félelmet élnek át terhesen, és úgy tűnik, bármiért meg lehet alázni egy terhes nőt, például azért is, mert szexis akar lenni. Perlongo nem csinált semmit, csak valami terhesruhának nevezett sátor helyett testláncot vett fel és ezzel máris híressé/hírhedtté vált, de úgy tűnik, hozzá vagy nem jutottak el a gonosz kritikák, vagy képes mindenben csak a jót meglátni. "Abszolút pozitív és támogató volt a reakció (a ruhára). Kim Kardashian imádta. Egész este terhes nők és kisgyerekes anyukák jöttek oda, hogy megdicsérjenek és gratuláljanak. Csak pozitív benyomások értek, nem sajnálom a döntésem" – mondta Perlongo az ATTN-nek.

to be fair, i did find my tan line offensive

Laura Perlongo (@el_peego) által közzétett fénykép,

"Nagy a nyomás a nőkön, hogy kinézzenek valahogy. Az elvárásokat akkor is nehéz teljesíteni, ha nem terhes az ember. Szexinek kell lenni, de nem túl szexinek. Magabiztosnak, de olyan ruhában, ami megfelel az elfogadott sztenderdeknek. Amikor kiválasztottam az outfitemet, nem érdekeltek azok a lehetőségek, amiket egy terhes nőnek adnak: a terhesruhákban hatalmas golyónak tűntem, vagy szűkek voltak és összenyomtak. Mindegyikben rosszabbul érztem magam, mint a saját bőrömben. És igen, képviselni szerettem volna a többi terhes nőt is!" – tette hozzá Perlongo, akit arról is megkérdeztek, miért olyan fontos magabiztosnak maradni a terhesség alatt és után is.

A terhesség nem a fiatalság vége!

"Szerintem sok nő fél a terhességtől, mert a társadalom szemében az a szexuális függetlenség és a fiatalság vége. A nőket mindig megítélik a külsejük alapján, szóval a terhesség tényleg ijesztő lehet. Hogy fog a testem változni? Le fogom tudni a plusz súlyt? A partnerem vonzónak fog találni? Szerintem ha magabiztosak maradunk és elfogadjuk az állapotos testünket, az jót tesz a lelki egészségnek és a kapcsolatnak, valamint babánk egészségének is. A VMA-n mindig sok csupasz bőrt mutatnak, szóval úgy döntöttem, önmagam leszek és olyat viselek, amiben jól érzem magam. Valamit, ami optimista, pozitív. Szeretem a testem és szexinek éreztem magam. Remélem, más terhes nők is át tudják ezt érezni, élni. Az egész arról szólt, hogy jól érezzem magam!" – mondta Perlongo, akit vőlegénye is teljes mellszélességgel támogat.

"Mindenki, aki szerint  az állapotosság és a szexiség kizárja egymást, téved! Az elmúlt 8 hónapban végignézhettem, ahogy a menyasszonyom hordozza és óvja gyermekünket és közben azzá a csodálatos istennővé válik, aki számomra a leges-legszebb! Nem is lehetnék ennél büszkébb rá!" – nyilatkozta Schulman, akinél jobb vőlegényt talán nem is kívánhatunk senkinek. Szóval félre az ízetlen ítéletekkel és nézzék meg még egyszer jól Laura Perlongót: egy terhes nő is azt vesz, amit akar és igenis érezheti magát szexinek – ha épp félmeztelenül, akkor félmeztelenül és ehhez senkinek semmi köze!

GettyImages-598208886
Allen Berezovsky / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra