Már a lábakról is lejön, hogy mennyire sokszínű New York

Meglepően izgalmas módon dolgozza fel az utcai divat témáját Stacey Baker, aki 2013 óta fotóz lábakat New Yorkban. Ötlete annyira népszerű lett az elmúlt három évben, hogy a több mint 78 ezer követővel rendelkező fotós a napokban kiadja első könyvét is New York Legs (New York Lábai) címmel.

Baker állítása szerint a Waldorf Astoria szálloda halljában kapta lencsevégre az első lábat, majd néhány nap múlva újra kedvet kapott a feladathoz és kiment lőni pár képet a Central Parkba is. Innentől kezdve szinte egyenes út vezetett az Instagram oldal elkészítéséhez, mára pedig körülbelül 1000 pár lábról van anyaga.

A 17 dollárra, 4700 forintra beárazott könyv dizájnját a Creative Review 2014-es “Designer of the Year” nyertese, Matt Willey készítette, aki jelenleg a neves The New York Times Magazine művészeti igazgatója is egyben.

40th between 7th & 8th, @from_theriver

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

“Én igencsak kritikus vagyok a saját testemmel. Mindig is hosszabb lábakat szerettem volna, mint például Christy Turlingtoné vagy Cindy Crawfordé. De végül úgy alakult, hogy a legjobb képek inkább a teltebb idomakkal és vastagabb lábbal megáldott nőkről készültek. És ez engem újra önbizalommal töltött el" – magyarázza a fotós.

Gordon Street, Belfast

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

Baker egyébként randomszerűen szólitja le a cicanadrágos, farmeres vagy miniszoknyás vadidegen modelleket, akiknek portrésorozata egyfajta képet ad a manhattani káoszról. A sokszínűséget tükröző fotók nagy része egyébként a 40. utca és a 7., valamint a 8. sugárút közelében, gyakran ebédidőben készült. A fal elé állított lábakról ide kattintva tudhat meg többet, ha akar.

40th between 7th & 8th

Una foto publicada por stace_a_lace (@stace_a_lace) el

Mustra