Cipők, szandálok: ezeket veheti meg most

Nemrég megnéztük, mi a helyzet a használt cipő piacon, most szemlézzük a "normál" kínálatot: milyen szandálokat, papucsokat, vászoncipőket árulnak mostanság az üzletek? Változatos a felhozatal, részletek és rengeteg kép a hajtás után!

Asia Center

Ami itt nincs, az nem is létezik: kábé valami ilyesmi érzésünk van, ahányszor itt járunk. Rögtön az első boltban megtaláltuk kedvencünket (melyet alábbi képen is láthat), de rengetegféle slipon és puha, vastag, fehértalpú edzőcipő kapható, minden baromi olcsó ráadásul. Általában 3500 forint egy lábbeli, ritkán kerül valami 4 ezernél többe. Itt ismét jól be tudtunk volna vásárolni 10 ezer forintból, és akkor lenne edzőcipőnk, hétvégére sliponunk (ha fogalma sincs, mi az, kattintson ide!), színházba Oxford-cipőnk, és úgy általában nyárra egy kényelmes és szép szandálunk. Mivel visszafogtuk magunkat, még később vissza kell majd térnünk.

H&M

Megnéztük a Váci1-ben nemrég nyílt óriásbolt kibővített cipőkínálatát: gyönyörűen vannak elrendezve a lábbelik, változatosak a méretek és nem lehet panasz a választékra sem. Nagyon szép és kényelmesnek tűnő bőrszandálokat lehet 9-10 ezer forintért venni, melyek tuti nem csak egy szezont bírnak és sok 3 ezer forintos vászoncipőt is láttunk 30% kedvezménnyel. Arról nem is beszélve, hogy őszre való cipőket is kapunk már 3-4 ezer forintért, és ahogy haladunk a leárazással, várhatóan úgy lesz minden egyre olcsóbb!

Humanic

A Humanicban szép szandálok kaphatók, de az előbbieknél magasabb árban: a képen is látható Gamloong márkájú darab például leárazva is 16 ezer forint, de van babarózsaszín, fűzős kiscipő is 12 ezerért és csodaszép edzőcipő 25 ezer forintért: természetesen mind bőr és különleges részletekben is bővelkednek – nézze meg őket a galériában!

Deichmann

Visszatérünk kicsit az eggyel olcsóbb kategóriához: a Deichmannban 3-5 ezer forint között tutira kap valamit nyárra, balerinát, háncstalpú cipőt, vagy vékony pántos, műbőr szandált. A Deichmann sokféle ízlést kiszolgál, úgyhogy a teljesen sima tornacipőtől az indiános hangulató, rojtos szandálig van minden – és annak ellenére, hogy már megkezdődött itt is a leárazás, még sokféle méret kapható.

Mango

A Mango már pár hete féláron kínálja készlete nagy részét, eddig főként online követtük a leárazást, most megnéztük a boltban is és tényleg: szuper nagyisarkú cipők vannak 5 ezer forintért (ez most divat) és úgy általában, tele van a bolt olyan lábbelikkel, amikhez hasonlókat a divathetek kifutóin láthattunk. Kérdés, hogy hosszú távon kényelmesek-e a pántos, fűzős, kemény sarkú szandálok, de szuperül néznek ki és 5-10 ezer forint között simán be tudunk vásárolni.

Salamander

Ugorjunk ismét árszintet: a Salamanderrel tulajdonképp egy bajunk van, hogy drága. Mert egyébként nagyon szép cipőket árulnak, tényleg egyik jobb, mint a másik, de ha nincs 40 ezre egy Oxford-cipőre, vagy 60 ezre egy edzőcipőre, akkor szomorúan fog távozni. Na jó, van már 19 ezer forintért flitteres slipon (hasonlót láttunk az Asiában is) és van egy pár szandál, ami féláron csak 18 ezer forint, de azért alapvetően ide sok pénzzel kell jönni – abból a sokból viszont minőségi és szép lábbeliket fogunk tudni venni.

Office Shoes

Az Office-nál nagyjából ugyanaz fogad, mint általában, azaz Tommy Hilfiger szandálok, Lacoste sportcipők és Converse-ek. Ezen márkák tervezői pedig kitartanak a jól bevált recepteknél, úgyhogy nem sokban különbözik a mostani felhozatal például a tavalyitól. Kaphatók TOMS cipők is, illetve újdonság a fesztiválkompatibilis etno slipon és félcipő az Inkkas márkától.

Foot Locker

A Foot Locker inkább az edzőcipőmániás pasik álomboltja, de ha szeretne egy új kollekciós Adidas vagy Nike cipőt, itt nézelődjön. Különleges Adidas Stan Smith-ek és szép Nike Air Max-ek, illetve Huarache-ok várják azokat, akik nem sajnálnak 28-36 ezret egy sneakerre.

Zara

A Zara hozza a szokásos szintet, sok a szép, de kényelmetlen műbőr szandál, ezek jellemzően 6-10 ezer forint közötti áron vehetők meg, mert leárazás van. Kevés a valódi bőr lábbeli és méret sem mindenből van, sőt, az volt az érzésünk, hogy a legjobb cipőket már felvásárolták és csak 40-es, 41-es méretben maradt belőlük pár darab. Találkoztunk a lábat égető aranyszandállal is, meg egy rakat fehér műbőr edzőcipővel, ami leárazva is még mindig 10 ezer forint: lesz ez még olcsóbb is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra