Hímezne? Íme egy kis kedvcsináló!

Míg a brit háziasszony, Helen Downie a Guccinak készített lenyűgöző illusztrációival hívta fel magára a figyelmet az Instagramon, addig az ausztrál Liz Payne-ért a bonyolult, kézzel hímzett textilcsodái miatt rajonganak annyian a képfeltöltő oldalon – mutat rá az inspiratív munkákra a WGSN.com.

A Sydneyben élő Payne reméli, hogy merész, neon színekben pompázó geometrikus formái és modern technikája eloszlatja az emberekben azt a tévhitet, miszerint a hímzés ma már egyáltalán nem számít divatos elfoglaltságnak vagy éppen műalkotásnak.

A képzőművészeti megközelítéssel készített, olykor gyöngyökkel kombinált darabokat természetesen nemcsak az Instagramon lehet megcsodálni, mivel az Etsy.com webáruházában be is rendelhetőek 120 és 500 ausztrál dollár, 25-103 ezer forint közötti áron.

Studio wall - just documenting that it was indeed semi tidy at one point #studio #embroidery #dslooking #dmcreativespaces #lizpayne

Una foto publicada por liz payne (@lizlpayne) el

A nemcsak faliképben, de zokni, tornacipő, clutch táska és farmerdzseki csicsázásban, valamint nyakláncfűzésben is gondolkodó Payne egyébként annyira népszerű a hobbi varrónők és ékszerkészítők oldalán, hogy a tavalyi évben elnyerte az Etsy Design Awardot is.

Something I was working on the other day, can't wait to show it finished! #embroidery #wip #handmade

Una foto publicada por liz payne (@lizlpayne) el

A harsány színekben és izgalmas formákban gondolkodő hímzőnőt ide kattintva követheti be az Instagramon, de ide kattintva megtalálja a Facebookon is.

* or *? About to frame this artwork but quite liking it as a clutch... #embroidery #textiles #broderie #handmade

Una foto publicada por liz payne (@lizlpayne) el

Oszd meg másokkal is!
Mustra