Több mint 84 millióért kelt el egy Birkin táska

A tavalyi 63 millió forintos eladási rekordot is megdöntötte a napokban a hongkongi Christie's árverésén elpasszolt Birkin táska, amiért potom 2,32 millió hongkongi dollátért, körülbelül 84,4 millió forintot fizetett az új, feltételezhetően táska-rajongó tulajdonos – számol be a hihetetlen összegről a fashionmag.com.

Az aranynál is jobb befektetésnek kikiáltott kézitáska egyébként egy krokodilbőrből készült, mattfehér, gyémántokkal kirakott darab, amit 18 karátos fehérarany zárral láttak el a remekmű készítői.” Ez minden idők legdrágábban elárverezett táskája” – nyilatkozta a Christie's hongkongi szóvivője, Bingle Lee. Évente egyébként maximum egy vagy két Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin 30 luxustáskát készítenek évente, így ez az egyike a legkevesebb mennyiségben gyártott táskáknak.

 A luxuskiegészítők egyébként a gyűjtők legújabb kedvencei, sokan komoly befektetésként tekintenek rájuk, az aukciós házak pedig megpróbálnak lépést tartani az igényekkel, és sorra dőlnek meg a rekordok, legalábbis, ami az árakat illeti. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek