A Met-gála 12 legszebb és 4 legindokolatlanabb szettje

Olvasási idő kb. 2 perc

2014-ben Charles James előtt tisztelgett az Anna Wintour nevével fémjelzett gála, a tavalyi évben pedig a kínai kultúra volt a középpontban. Idén egy kicsit összetettebb (és ezáltal a celebnőknek illetve stylistjaiknak nagyobb teret adó) témát dolgoztak fel: az estnek nevet adó, május 5-től a Metropolitan Művészeti Múzeumban látható Manus x Machina Fashion in Age of Technology kiállítás témájába bármi belefért, ami egy kicsit is hajaz a sci-fi hangulatra. Éppen ezért nem meglepő, hogy több híresség is fémes szettben lépett a vörös szőnyegre és bár ezek nagy része jól mutatott, akadt olyan is, amit szerintünk indokolatlanul imádnak külföldön. Ha továbblapoz, megnézheti, mik ezek!

A Balmain, a Louis Vuitton, a Dolce&Gabbana és a Burberry lettek az öltöztetőcsata nagy nyertesei, ugyanis a legtöbb celebnő tőlük választott estélyit. Ha ismeri az előzményeket, akkor talán annyira nem meglepő, hogy az előbbi divatház főleg a Kardashian-Jenner klán tagjait ruházta (kivéve Kendall Jennert, aki Versacébe bújt) és bár Alicia Vikander Louis Vuitton szettjét imádja a külföldi sajtó, nekünk annyira nem igazán jön be.

Szerettük viszont Beyoncé Givenchy-ját, Karlie Kloss dupla Brandon Maxwell szettjét (a modell egy köpenyben érkezett, ami alatt kivágott ruha lapult) és a pár hét múlva 46 éves Naomi Campbell is remekül festett a Cavalli Couture estélyijében. Ha fémes ruhákról van szó, Kim Kardashiannal éles kontrasztott képezett Naomi Watts Burberry-je (amit az este előtt pár órával fel is töltött) és bár valószínűleg megosztó lesz, nekünk Kate Bosworth bohém Dolce&Gabbana összeállítása is bejön.

A legnagyobbat azonban Claire Danes villantotta: Zac Posen estélyije nemcsak a vakuk fényében mutatott meseszerűen, hanem akkor is, amikor leoltották villanyt – a ruha ugyanis világított a sötétben! Már csak miatta is érdemes megnézni a galériánkat, úgyhogy kattintson csak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek