Koppintáson kapták Ivanka Trumpot

A firenzei Aquazzura kreatív igazgatója, Edgardo Osorio egyáltalán nem volt elragadtatva attól, hogy a republikánus elnökjelöltségre pályázó Donald Trump 34 éves lányának annyira megtetszett a márka egyik legnépszerűbb termékeként ismert Wild Thing szandál, hogy annak szinte pontos mását Hettie Heel néven ő is beépítette az általa vezetett cipő és táska márka legújabb kollekciójába - hívja fel a figyelmet az szemtelenségre a Vogue.

A fiatal tervező tehát érthető módon nem tapsolt örömében a Trump-féle rojtos szandál láttán. “ Az egyik legzavaróbb dolog a divatiparban az, ha valaki nyíltan lenyúlja a terveket és ez nem is izgatja. Szégyelld magad @ivankatrump!” – írta Osorio, aki a Balmain vezetőtervezőjével, Olivier Rousteinggel ellentétben semmi hízelgőt nem lát abban, ha valaki lekoppintja a saját szellemi termékét. Pedig akár büszke is lehetne arra, hogy az Aquazzura bokapántos, rojtos szandálját számos divatház gondolta újra az elmúlt időszakban.

A régebben modellkedéssel is próbálkozó milliárdosnőt nem először gyanúsítják meg lopással, 2011-ben már a New York-i székhelyű Derek Lam is megvádolta azzal, hogy gátlástalanul és szándékosan másolta le cipőit, mivel nagyon is tisztában volt azzal, hogy az Egyesült Államokban semmiféle szerzői jog nem védi a ruha és kiegészítő tervezőket. Edgardo Osorio azonban nem szeretné ennyiben hagyni az ügyet és tengerentúlon is szabadalmi jog alá kívánja helyeztetni az Olaszországban már levédett termékét.

Mustra