Londoni divathét: a giccs az új "kis fekete"

New York után Londonban is bemutatták a 2016-os őszi-téli kollekcióikat a divatházak, melyek legnagyobb meglepetésünkre hasonlóképpen „Alessandro Michele lázban” égtek, mint tengerentúli kollegáik. A hajtás után mutatjuk, hogy mit hordanánk szívesen a bemutatott darabok közül és megtudhatja azt is, hogy miben gondolkodtak az Egyesült Királyság ikonikus divatházai és feltörekvő tervezői a szezonban!

Ezeket a darabokat építenénk be a ruhatárunkba

Jól láthatóan a londoni tervezők is törekedtek arra, hogy hordható, de kissé meseszerű és teátrális ruhadarabokat vonultassanak fel, a bemutatott darabok közül pedig várhatóan divatba jönnek majd a vállvillantós ruhák, visszatérnek a feltűnő gallérok, a bársony ruhák, a földig érő kabátok, a masnis blúzok, valamint a túlméretezett pulóverek. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen szettekbe szerettünk bele a londoni divathéten!

Luxusmárkává nőheti ki magát a Topshop Unique, ha így folytatja

A fast-fashionből exkluzív márkává avanzsált brand bemutatójára természetesen az összes londoni 'jó csaj' és azok amerikai megfelelői is kíváncsiak voltak Suki Waterhouseon és Lottie Mosson át Gigi Hadidig és Karlie Klossig. Tehát a közösségi oldalakat követők már garantáltan értesültek a legújabb trendekről.

A Romy Schneider, Charlotte Rampling, Anne Boleyn és Stevie Nicks stílusából és munkásságából ihletet merítő márka várhatóan el tudja majd passzolni őszi-téli kollekcióját a brit középosztálynak, akiken mókásan fognak mutatni a flitteres koktélruhák, fekete sifon ruhák, fehér bundák és az áttetsző rózsaszín csipkecsodák.

Gareth Pugh lehetne a királyi család következő stylistja

Gareth Pugh a tavalyi, milíciai elemekben és heraldikai cicomákban gazdag kollekciója után egy meglepően letisztult és nőies kollekciót vonultatott fel Londonban, aminek semmilyen teátrális üzenete nem volt a Hannibal Lecter maszkokon kívül. Sőt, ezeket a klasszikus szabású bőr kosztümöket, csillagokkal díszített királykék együtteseket és camel árnyalatú kabátokat még olyan befolyásos nőkön is el tudnánk képzelni a következő szezonban, mint Katalin hercegné vagy Hillary Clinton.

Vivienne Westwood 74 évesen is fontosnak tartja a lázadást

„Mindig vannak újra és újra visszatérő elemek a kollekcióimban, olyan darabok, amelyek számomra alapvetőek és időtlenek. Kollekcióimat olyan értelmiségi nőknek tervezem, akik egyszerre műkedvelők, kalandorok, meg akarják érteni a világot, amiben élnek és megtalálják a helyüket benne. Egyszóval olyanok, mint én” – mondta a 74 éves tervező, aki azon kevesek egyike, akik egyszerűen immunisak az időre. A legtöbb ember korral egyre konzervatívabb lesz, míg Vivienne Westwood szinte ugyanazt a lázadást képviseli ruháival, mint karrierje kezdetén. 

A Burberrynél még mindig menő a hetvenes évek

Míg Christopher Bailey, a Burberry vezérigazgatója és kreatívigazgatója a januári férfi divathéten kifejezetten David Bowie munkásságára és személyiségére helyezte a hangsúlyt, addig a női kollekciók esetében inkább a hetvenes évek glam-rock motívumai keveredtek az angol eklektikával, patchwork elemekkel és katonai szabásvonalakkal – írja a Vogue.com. A britek egyik legikonikusabb luxusházának kollekciójából szerettük a Tomboy stílusú szetteket, a flitteres miniruhákat, a sötétkék gyapjú és színes kígyóbőr kabátokat.

Ha celebnők lennénk, csakis Alexander McQueenben pózolnánk 2016-ban

„A kollekció hősnője majdnem alvajáró egy olyan országban, ahol a valóság és az álmok összemosódnak” – mondta az inspirációforrásról a szülési szabadságra készülő kreatívigazgató, Sarah Burton, aki a Schiaparelli-szerű szürrealista nyomatokban és pókhálós fekete boszorkányruhákban gazdag elő-őszi darabok után egy ízig-vérig haute couture kollekciót vonultatott fel Londonban. A puccérruhákban és celebnős estélyikben gazdag kollekcióból szerettük a jól szabott kabátruhákat, a kövekkel kirakott fekete tüllruhákat, valamint a pillangókkal és zsebórákkal díszített bőrruhákat.

Pszichedelikus mesevilágot teremtett Mary Katrantzou

Évek óta nagy rajongói vagyunk a görög származású tervezőnő munkásságának, aki ebben a szezonban sem okozott csalódást. A bonyolult, de látványos mintákban erős Katrantzou állítása szerint ezúttal az ötvenes évek amerikai western stílusából merített ihletet (bár mi inkább a vezető olasz divatházak stílusát véljük felfedezni) a tervezéshez, az eredmény pedig egy különös, pszichedelikus hangulatú kollekció lett, melynek szinte kivétel nélkül mindegyik darabját hordanánk. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy mivel vette le a lábáról a divathét közönségét a fiatal tervező!

Oszd meg másokkal is!
Mustra