Három Valentin-napi menü és gasztroajándék

Készülne valami finommal a szerelmesek napján? Esetleg együtt főzik meg a vacsorát? Segítségül összeállítottunk három könnyű, vágyfokozó menüt. Bónuszként pedig készülhet némi gasztroajándékkal is. 

Pillecukor1
Ötvös Zsuzsanna

Ugyan nálunk felér egy szerelmi vallomással, ha csülköt sütök e jeles napon, de ha ez kicsit erős, érdemes valami könnyedebbel készülni. 

1. Zeller, kesudió, ananász, vanília

Előétel: almás-zelleres csirkesaláta

A zeller stresszoldó, energetizál és fokozza az alhasi vérkeringést. Egyértelműen jöhet, főleg nyersen, salátában. A tetejére szórt kesudió szintén segít ellazulni.

almás csirkesaláta
Katuci

Főétel: grillezett ananászos csirkemell

A potencianövelő ananász az este további részében is visszaköszönhet, de ezt a részt szerintem nem kell bővebben taglalni, mindenki tudja, mire gondolok.

ananászos csirke01
Katuci

Desszert: sült vaníliapuding

A vanília is ellazít, nyugtat és naná, hogy fokozza a vágyat! Miért is ne ehetnénk a vacsora végén egy jó kis sült pudingot.

DSC 0044(1)
Piszke

2. Bazsalikom, lazac, virágok, mák, csoki, gránátalma

Előétel: könnyű mozzarellás saláta

Persze, hogy a bazsalikom is afrodiziákum! (Mi nem, de tényleg?) Állítólag még a termékenységet is fokozza, szóval ügyeljünk a biztonságra.

mozzarellás
Katuci

Főétel: lazacsteak virágos salátaágyon

A lazac állítólag gyorsan kifejti a hatását a férfiaknál, a hölgyek pedig nem hiszem, hogy ne lennének odáig az ehető virágokért. (Tipp: delikáteszekben és a kék-sárga élelmiszernagykerben keresse.)

DSC 6306kicsi
Katuci

Desszert: Mákos-csokihabos tortácskák, gránátalmával

Ez az édesség maga a megtestesült kék tabletta! A mák bódít és fokozza a szexuális vágyat, a csokoládénak már a gondolatától is boldogságban úszunk, a gránátalma pedig növeli a tesztoszteronszintet, szóval a begerjedés garantált.

GránátalmaMák1
Ötvös Zsuzsanna

3. Édesburgonya, sáfrány, garnéla, csokoládé

Előétel: édesburgonya-krémleves

A batáta a nők nemi vágyát fokozza, de azért nem ér egy tányér levessel letudni az előjátékot.

leves
Katuci

Főétel: sáfrányos-tejszínes garnéla

A sáfrány a férfiak vágyát és aktivitását erősíti, a garnéla pedig cinkben gazdag, ami termékenyebbé teszi a nőket. Ha nem eszik rákot, cserélje csirkére!

DSC 0404akicsi
Katuci

Desszert: csoki, csoki és csoki

A csokoládétól garantáltan boldogok leszünk, de azért kiegészíthetjük a hozzáillő vágykeltő fűszerekkel, mint a vanília, a gyömbér, a tonkabab, a menta vagy épp a csillagánizs. Készítsen egy finom és egyszerű tortát, nem bánja meg.

Mogyitorta1
Ötvös Zsuzsanna

+ Három meglepetés

Kit ne venne le a lábáról egy kis házi készítésű meglepetés? Nőtársaim szerintem odáig lennének, szóval hajrá, Urak! És persze Hölgyek is (ne legyenek illúzióink)…

Mozart golyók, házilag

A híres osztrák édesség, a Mozart-golyó (Mozartkugel) receptjét 1890-ben alkotta meg Paul Fürst salzburgi cukrász. Bár azóta számtalan cég gyártja már a jellegzetes bonbont, mind a mai napig a Fürst cukrászdában kézzel készült Mozart-golyók nevezhetők csak eredeti salzburgi Mozart-golyónak (Original Salzburger Mozartkugeln).

Mozartgolyó4
Ötvös Zsuzsanna

Gyártson velünk rózsaszínű, szívalakú pillecukrot!

Persze, lehet fanyalogni az importált ünnepen, meg azon, hogy ciki a Valentin nap. Meg lehet azt is, hogy ha már Valentin, akkor nem aprózzuk el, és adunk a rózsaszínnek, a szívnek, meg az édességnek. Ha az utóbbi utat választja, gyártson velünk rózsaszínű, szívalakú pillecukrot.

Pillecukor5
Ötvös Zsuzsanna

Örök kedvenc: zserbógolyó

Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.

zserbó2
Katuci
Oszd meg másokkal is!
Mustra