Valószínűleg öngyilkos lett a világ egyik legjobb séfje

A három Michelin csillagos svájci Restaurant de l'Hotel de Ville séfjét, Benoit Violier-t vasárnap találták holtan lakásán. A világ egyik legjobb szakácsaként számon tartott Violier halálát lőfegyver okozta, a jelek szerint öngyilkos lett - közölte a Lausanne-i rendőrség. Az éttermet a francia külügyminisztérium kezdeményezésére létrehozott La Liste elnevezésű rangsorában a világ legjobbjának választották decemberben.

Violier 2012-ben vette át Restaurant de l'Hotel de Ville-t, mentora és elődje Philippe Rochat volt, akivel 1996 óta dolgozott együtt. Rochat a múlt év júliusában 61 éves korában vesztette életét, miután kerékpározás közben rosszul lett.

000 7K0AN

Violier Franciaország tengerparti La Rochelle városában született, borászcsaládba. Karrierje folyamatosan ívelt fölfelé, 2013-ban a Gault & Millau kalauz az év séfjének választotta. Két éve szerzett svájci állampolgárságot. Elhivatott vadász volt, étlapján gyakran szerepeltek kivételes vadételek.

Violier halála megrázta a szakmát, szintén Michelin csillagos kollégája Pierre Gagnaire egyike volt azoknak, akik kifejezték megdöbbenésüket. "A gondolataim Benoit Violier családjával vannak. Nagyon szomorú hír ez egy kivételesen tehetséges séfről".

A gasztrovilág koronázatlan királya, Paul Bocuse ezt írta Violer-ről Twitter bejegyzésében: "Nagyszerű szakács, nagyszerű ember, hatalmas tehetség."

A szintén francia Jean Francois Piege pedig ezt tette közzé: "óriási séf, óriási szomorúság, a gondolataim a családjával és a csapatával vannak."

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek