Zsidó imasálat másolt a H&M?

Bár még csak pár nap telt el 2016-ból, már meg is van az év első koppintós botránya: míg decemberben a Chanelt érték tetten, most a Twitter-felhasználók lázadtak fel, szerintük ugyanis az egyik H&M-ben kapható sál az egyik zsidó imasál másolata. Minderről a Seventeen számolt be, mely meg is kereste a svéd márkát, hogy tisztázzák a helyzetet.

„Kedves H&M! Ne, ne, ne, ne és ne. Utóirat: NE!" – foglalta össze a véleményét az egyik twitterező, Eli Langer, amikor meglátta a H&M kínálatában 17,99 dollárért, itthon 3990 forintért kínált sálat. A problémája valószínűleg az volt a krémszínű, fekete csíkokkal és a két végén rojtokkal díszített darabbal, hogy azt egyébként a zsinagógákban használják imádkozáshoz. Nem mellesleg jóval többe is kerül: a Judaica oldalán például majdnem négyszer ennyit, 70 dollárt, azaz 19.250 forintot kérnek érte.

Balra az imasál, jobbra a H&M terméke
Balra az imasál, jobbra a H&M termékeFotó: Judaica.com / hm.com

A magazin megkereste a H&M-et is. „Nagyon sajnáljuk, ha bárkit is megbántottunk ezzel a termékkel. A H&M-nél mindenkit elfogadunk és soha nem foglalunk vallási vagy politikai állást. A csíkos egyike a szezon trendjeinek, senkit sem szándékoztunk feldühíteni" – foglalta össze a választ a cég egyik szóvivője.

Bár sokszor pengeélen táncol az a tervező, aki a vallás felé fordul, a Dolce&Gabbana új, abajakollekciója egész sok embernek bejön.

Ön szerint jogos a kiakadás?

  • Jaj, hagyjuk már! 2342
  • Részben, én nem tettem volna szóvá. 323
  • Igen, mindennek van határa! 155
Mustra