Nézze meg Katalin legszebb ékszereit!

Katalin hercegné minden megjelenését imádjuk, de eddig főként a ruháiról írtunk: ideje sorra venni ékszereit is, melyek – egy kivétellel – mind drága, gyémántokban bővelkedő, vintage kiegészítők. Esküvői tiarája például közel 80 éves, de a Charlotte keresztelőjén viselt apró fülbevalónak is van története. Részletek a hajtás után!

Katalin gyűrűje

Az első és legfontosabb hercegnéi ékszer mindenképp a kék köves gyűrű volt Katalin kezén. Ezt 2010-ben húzta ujjára Vilmos, amikor megkérte a kezét. 12 karátos ovális zafír és 14 apróbb gyémánt díszíti a gyűrűt, melyet 1981-ben Diana kapott Károly hercegtől. Vilmos azt nyilatkozta az eljegyzéskor, hogy azért volt fontos számára az ékszer, mert az szerette volna, ha valahogy anyja is a részese lenne az eseményeknek – írja a People.com.

Katalin esküvői tiarája

A Cartier Halo tiaráját II. Erzsébet királynő kapta 18. születésnapjára, tőle öröklődött tovább: igazán híressé Katalin és Vilmos 2011-es esküvőjén vált. Ennek még a gyűrűnél is hosszabb a történelme, ugyanis V. György 1936-ban csináltatta az Anyakirálynőnek. 739 briliáns csiszolású (azaz kerek) gyémánt és 149 smaragdcsiszolású gyémánt díszíti. Ugyan Erzsébeté az ékszer, de Anna és Margit is kölcsönkérték már az idők során. 

Katalin esküvői fülbevalója

De nem csak a Cartier tiara ékesítette Katalint az esküvőn, hanem egy pár levélformájú Robinson Pelham gyémántfülbevaló is, melyek remekül mentek a tiarához. A fülbevaló egy gáláns ajándék volt az örömszülőktől, Carole és Michael Middletontól.

A lótuszvirág-tiara

Katalint először 2013-ban fotózták le a lótuszvirág-tiarával, de akkor csak egy elég rossz minőségű lesifotós kép készült arról, ahogy a kocsiban ül vele a hercegné. A gyöngy- és gyémántékszernek 2015-ben jött el az ideje, amikor Katalin a kínai népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping tiszteletére ismét felvette. A tiara egyébként Erzsébet királynő anyjáé, még az 1920-as évekből. Katalin nem aprózta el, az egyiptomi stílusú tiara mellé kölcsönkért egy lógós gyémántfülbevalót is a királynőtől és felvett két gyémántkarkötőt is a szetthez, a People szerint ezen az alkalomon viselte eddigi hivatalos megjelenései során a legtöbb csillogó ékszert.

Keresztelési fülbevaló

Katalin apró, gyémántokkal kirakott fehérarany fülbevalót viselt Charlotte hercegnő keresztelőjén 2015 júliusában, és talán nem is gondolná, de a visszafogott ékszernek komoly múltja van.

"A fülbevaló inspirációs forrásaként az a fülbevaló szolgált, amit a márka az 1920-as években Sziám (ma: Thaiföld) uralkodónőjének készített. Újragondoltuk az ékszert a 21. századi trendeknek megfelelően, és nagyon örülünk, hogy egy királyi előkelőség viseli őket" – mondta a People-nek Elizabeth Galton,a Mappin & Webb Jewellery kreatívigazgatója. Az egzotikus motívumokkal ellátott fülbevaló egyébként 8100 dollárba (2,34 millió forint) kerül.

A legolcsóbb hercegnői bizsu

2013. december 5-én Katalin egy csodaszép krémszínű estélyiben ment el a Mandela: Hosszú menetelés a szabadság felé című film vetítésére Londonban, a Leicester Square-i Odeonba. A ruhához egy 20 fontos, de szépen csillogó Zara nyakláncot vett fel, melyet utána alig győztek felvásárolni a Katalin-rajongók. A 7200 forintos Zara nyaklánc a hazai üzletekben is kapható volt, nem is fogyott olyan gyorsan, de természetesen már ne keresse, hisz 2 év az 2 év. Ha most ébredt rá, hogy nagyon nagy szüksége lenne egy ilyen láncra, kínai rendelős oldalakon nézelődjön.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek