9 szépségtrükk, aminek semmi értelme

2015-re azért a legtöbb aktív internet felhasználó rájött már arra, hogy nem minden úgy van, ahogy az az interneten fel van tüntetve. Ilyen féligazságokkal és túllihegett tévhitekkel van tele például a nők egyik kedvenc inspirációs oldala, a Pinterest is, ahol a szépen fotózott receptek és lakásfelújítással kapcsolatos ötletek mellett számos olcsón és házilag előállítható kamu szépségtrükk is kering. A Huffington Post összeállított egy listát a legértelmetlenebb házi praktikákból. Nézze meg a hajtás után,hogy milyen házibuherába nem érdemes belevágnia!

1. Mit keres a szemhéjtus a szempilla göndörítőn?

Ez most az egyik legnépszerűbb trükk a szépségápolással és sminkeléssel foglalkozó blogoldalakon. A gyors megoldásnak köszönhetően állítólag időt spórolhatunk meg, mivel két egyébként unalmas és olykor macerás műveletet végezhetünk el egy mozdulattal. Az oldalon keringő képekkel ellentétben cseppet sem olyan egyszerű a mutatvány, a göndörítőre rákent szemceruza (ajánlott öngyújtóval egy kicsit rápuhítani) vagy tus egyáltalán nem hagy olyan erős és egyenes nyomot a szemhéjunkon, mint azt reméltük. A tusfilccel tett kísérlet inkább másnapos smink hatását kelti.

2. Szőrtelenítés kávézaccal és szódabikarbónával

Tekintettel arra, hogy a boltban vásárolt szőrtelenítők sem mindig hozzák a kívánt eredményt, így akkora csalódást talán a kávézaccal és a szódabikarbónával való kísérletezés sem okoz majd. Természetesen a trükk egyáltalán nem működőképes, de bőrhámlasztásra kiváló. Ha már mindenképpen fel szeretné használni a kávézaccot (nem, a Nescafés por nem jó) akkor inkább keverje össze egy kis olívaolajjal és használja narancsbőr elleni bőrradírként.

3. Leszárítja a pattanásokat a Listerine szájvíz

Bár az alkohol valóban kiszárítja a pattanásokat, de a körülötte lévő egészséges bőrt is. A szájápolási termékeket használja inkább rendeltetésszerűen. Ugyanez vonatkozik az arcszeszre, valamint a fogkrémre, amit szintén hírbe szoktak hozni a pattanástalanítással.

Bloomberg / Europress / Getty

4. Önbarnítás fekete teával

Ez a módszer, még ha félig-meddig működőképes is, elég macerás. Bizony, van vele meló rendesen, mivel a teát először ki kell főzni (2-3 evőkanál szálas fekete teát 2 deci ásványvízben ajánlott), majd hagyni kell kihűlni és az így kapott főzetet egy szórófejes flakonba áttölteni. Ezt kell tiszta bőrre fújni ötször-hatszor, sajnos viszont a szép barnaság az első fürdésig fog tartani.

5. A majonéz, mint hidratáló

A Pinteresten terjengő pletykák szerint a majonéz és a babaolaj elegye remek hidratáló. Kenje fel 20 percre a testének olyan száraz területére, mint a könyöke vagy a térde és megbizonyosodhat róla, hogy a hír nem igaz. Vagy fogadja meg a méregdrága pelenkázó táskában utazó Blake Lively életmód tanácsát és tegye fel hajpakolásnak! Az egyik legnagyobb tévhit a majonézes pakolással kapcsolatban az, hogy látványosan táplálja és kisimítja az arcbőrt. Az ipari majonéz helyett érdemesebb tojássárgáját, pár csepp citromlevet és olívaolajat összekeverni és azt felkenni a kényes felületre.

6. Szemfesték Oreo kekszből

Ezzel a trükkel is az van, mint a fekete teás önbarnítással. Mi a fenének pazarolnánk rá az időt, amikor sokkal profibb cuccokat kaphatunk az üzletekben? Aki mégis Oreo keksz illatú szemfestékre vágyik, annak itt van egy elrettentő videó, ami jól szemléltetni, hogy mennyi felesleges kiegészítőt és időt (krém kikaparása, keksz bezúzása...stb) igényel a szemfesték elkészítése. Egyébként el tudjuk képzelni, hogy a 15 év alattiak örömüket lelik az efféle házilag legyártható kenceficék elkészítésében, de felnőtt korban már inkább ciki, mint menő egy keksz festéket felrakni az arcunkra. Amikor a szmünkbe hullanak a morzsák, akkor meg kifejezetten egészségtelen is.

7. Arcmaszk macskalomból

Igen, jól olvassa és valóban kicsit ijesztően hangzik. A macskaalom egyik fő összetevője a bentonit agyag, amit általában az agyag álarcok elkészítésénél használnak. Valószínűleg innen származik az ötlet. Amennyiben mégis kipróbálná, akkor első lépésként zúzza por állagúra az almot (jó,ha zeolitot is tartalmaz), majd keverje össze kevés vízzel vagy olívaolajjal és joghurttal (esetleg tejföllel) és kenje fel az arcára. Felkenés után várja meg a teljes száradást és ha már feszesnek érzi a bőrét, akkor szedje le. Ha mégsem hinne a csodahatásban, akkor inkább maradjon a jól bevált, szakemberek által kikevert készítményekben.

8. A barna cukor kiegyenesíti a hajat

Sajnos a hajkiegyenesítésre még meg kell találni a tökéletes DIY (Csináld magad) megoldást, mert ez az ötlet egyáltalán nem működik. Hiába van tele a Pinterest szögegyenes hajjal pózoló lányokkal, a hatást garantáltan nem a barna cukorral elkevert csapvízzel érték el. Egyáltalán semmilyen magyarázat nincs az interneten arra, hogy miért pont a barna cukor és a víz a megoldás az egyenes hajra. Túl egyszerű lenne, ha csak ennyit kellene tenni az egyenes tincsekért a roncsoló hajvasalás helyett.

9. Hajlakkal fixálni a sminket?

Ki ne próbálja, mivel a hajlakk eltömíti a pórusokat. Inkább költsön rá valamennyit és fektessen be egy olyan minőségi termékbe, ami nem hagy ragadós érzetet a bőrön és nem is szárítja ki a bőrét. Ilyen például az Avon sminfixálója vagy az Urban Decay terméke, ami akár 16 órán is fixen tartja sminkjét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra