Az Afropunk fesztivál volt a legmenőbb buli a szezonban

Évről-évre egyre nagyobb visszhangot kap a nemzetközi sajtóban az augusztus végén megrendezésre kerülő Afropunk néven futó fesztivál Brooklynban. A pár napos rendezvényt idén éltette többek között a GQ magazin, a Racked szerkesztősége, valamint a CNN is, akik egyöntetűen egyet értettek abban, hogy az Afropunk Fesztivál vitathatatlanul a leginspirálóbb, legdemokratikusabb, legegyedibb és a legmenőbb fesztiválok egyike, egy olyan mozgalom, ami a zene és a divat előrehaladására törekszik.

Míg más zenei rendezvényeken még trendinek számítanak a magasított derekú farmersortok, a rojtos felsők, a mintás maxiruhák, az aviátor szemüvegek és az unalmas kimonók, addig az Afropunkon kifejezetten cikinek számított az, aki beleolvadt a tömegbe. A minden korosztályt megszólító fesztiválon szinte már kötelező volt a feltűnő, színes vagy raszta frizura, a piercing, a különféle fejdíszek és a legelvontabb helyekre felvarrt tetoválások és henna testfestések.

A sportos de egyben punkos, városias szerelések a hetvenes évek bohém hippi stílusával keveredtek, ami eklektikussága ellenére meglepő módon tökéletesen működött a fesztiválozókon. A New York-i Commodore Barry Parkban megrendezett eseményen idén fellépett többek között Lenny Kravitz, Grace Jones, Lauryn Hill és a Kelis is.

August 23, 2015 When I happened upon Juno Brown today she was breast feeding her daughter before arranging her wares for sale. It was too much to do all at once, she explained. (I am posting this photograph instead of a shot of her breastfeeding because I am not sure of instagram's policy on pictures of breastfeeding mothers.) I was happy to see her proudly caring for her daughter while selling her handmade hair accessories. "I chose to do this alone. Being an entrepreneur and a single mother means I am determined to stay at home with my child no matter what. I am in the process of starting a non-profit called the National Assembly of Single Mothers. I believe every mother should be able to stay at home with their child regardless of their relationship status, race, or class. My daughter has never had to use a bottle. She is 100% breastfed. She's never been in a crib or stroller. I wear her at all times. It's been a joyful struggle! I love every day." Photo by @ruddyroye for @afropunk #afropunkfest15 #afropunkfest15takeover #afropunk

AFROPUNK (@afropunk) által közzétett fénykép,

Egyébként egyre nagyobb eséllyel indulunk, hogy eljussunk valamelyik helyszínre, mivel a nagy sikerre való tekintettel a mulatság terjeszkedik, 2016 nyarán már Párizsban és Atlantában is lesz Afropunk Fesztivál. A jegyeket naptól és szekciótól függően 55-155 dollárért, azaz 15.410 és 43.429 forintért osztogatják. A galériára kattintva talál egy kis ízelítőt abból, hogy mégis mitől olyan más ez a fesztivál, mint a többi. A 2002-ben alapított Afropunk mozgalmat ide kattintva a Facebookon, itt pedig az Instagramon követheti be.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra