Szőrtelenítés: a mikrohullám az új borotva

Borotva? Epilálókrém? Lézer? Ugyan minek vesződne ilyen kőkori módszerekkel, amikor mikrohullámokkal is eltüntetheti a hónaljszőrzetet! Az orvosi műszerekkel foglalkozó Miramar Labs ugyanis olyan készülékkel rukkolt elő, ami megállítja a szőrnövekedést, sőt, az izzadságmirigynek is ad egy lökést. Ja, és mindezt mikrohullámokkal éri el.

Nem, nem kell attól félni, hogy ugyanúgy járunk mint egy tál hideg étel vagy pattogatni való kukorica, esetleg bögrés süti. Dr. Snehal P. Amin bőrgyógyász szerint ugyan a hullámhossz ugyanaz, de a módszer azért más, sokkal biztonságosabb. De nézzük bővebben: a mikrohullámmal felmelegítik a bőrnek azon rétegét, ahol a szűrtüszők és az izzadságmirigyek találhatóak. "Ha valamit kellően felhevítünk, akkor azt könnyű elpusztítani” – magyarázza a szakértő, aki szerint a bőr felszínére semmi hatással nincs az eszköz.

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hivatal, vagyis az FDA természetesen engedélyezte a készüléket, és eddig több ezer kezelésnél alkalmazták a MiraSmooth-t. Persze hosszú távú vizsgálatra még nem volt lehetőség, de dr. Amin szerint nincs ok az aggodalomra, ugyanis hasonló elven működő készüléket már évek óta használnak a túlzott izzadás megakadályozására.

#miraDry treatment performed by #DrManishKhanna at #peaumontreal. Stop #sweating from your #underarms permanently!

Peaumontreal (@peaumontreal) által közzétett fénykép,

Lehet, hogy a biztonság miatt nem kell aggódni, de aki a legkisebb, legenyhébb fájdalmat sem képes elviselni, annak más módszert kell választania. Egy korábbi páciens szerint maga a kezelés fájdalommentes volt, de pár nappal utána azért érzékeny volt a terület.

Getting my pits fried ** #nomoresweating #miradry #advanceddermatology #dermatology #summer #hugearmpits #armpits #yay

Ashley (@ashleynicole1985) által közzétett fénykép,

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek