Ma végleg bezár az Il Bacio di Stile, rohanjon vásárolni!

Január óta kering a pletyka, hogy bezár Magyarország egyetlen luxusáruháza, az Il Bacio di Stile. Bár a hírt sokáig cáfolták, júniusban megint elindult a feltételezgetés, mivel a NAV egy teljes napra bezáratta az egészet, és bár az áruház szerint csak a backoffice részleget érintette az ellenőrzés, három héttel később mégis bejelentették, hogy július 31-ével valóban megszűnik az Andrássy úti divatpalota. Bár azóta folyamatos kedvezményeket és árveréseket rendeztek, kíváncsiak voltunk, az utolsó napra milyen extra kedvezménnyel készülnek még: nézze meg az Il Bacio di Stile működésének utolsó óráit.

A végkiárusítás előtt azt a pletykát hallottuk, hogy utolsó nap 90%-os kedvezménnyel lehet elvinni az áruházban maradt cuccokat, ami bár elég irreálisan hangzik, azért erősen reménykedtünk, hátha igaz. Persze nem volt: a legtöbb terméket 70, maximum 80%-os árengedménnyel lehet megvenni, ami bár jól hangzik, az alapból magas áraknak köszönhetően még így is legtöbbször horrorisztikus. A végkiárusítási kedvezményekről először a törzsvásárlókat tájékoztatták, és csak utána az eladókat, ettől függetlenül abszolút nem volt fejetlenség az üzletben az utolsó nap, sőt.

Szépségápolási termékekre 50-60% kedvezményt adnak, bár a kínálat már elég erősen le van fosztva: Chanel alapozóból akad még egy-két árnyalat, ezeket most féláron, azaz 6500 forint környékén lehet megvenni, a szintén Chanel szemceruzák háromezer forint, a szemhéjpaletták pedig hat-nyolcezer forint körül mozognak. Estée Lauderből és Guerlainből talán picivel nagyobb a választék, a luxuskategóriás La Prairie-ből viszont gyakorlatilag semmi sincs, bár a márka krémeihez még féláron is ötvenezer forint környékén lehetne hozzájutni. Parfümökből szintén alig akad valami. Ezekre mondjuk már hetek óta 40%-os akció volt, utolsó nap viszont ezen is emeltek, búcsúzóul most 50%-kal olcsóbban vehet Prada vagy Bulgari parfümöt – már amiből van, a legtöbb márkából ugyanis csak testápoló vagy tusfürdő maradt. Napszemüvegekből szintén elég sovány a felhozatal, ezekre is 70%-os kedvezmény vonatkozik, ami azt jelenti, hogy a legtöbb modell még mindig ötvenezer-hatvanezer forintba kerül akciósan is, de az itthon méltatlanul kevéssé ismert Italia Independent szemüvegeit 20 ezer forintból meg lehet úszni.

A ruhák közül minden 70%-kal olcsóbb, így egy Ralph Lauren felső ötvenezerbe, egy Céline felső pedig hatvanezerbe kerül, de találtunk csaknem hatmillió forintos Tom Ford ruhát is, amit most 1,8 millióért vihet haza – és legalább nyolc kilós. Egy Y3 férfi melegítőnadrág 18 ezer forintba fáj, ami nem is rossz, Trussardi farmert pedig ötvenezer helyett tizenötezerért kapni. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a méretek már eléggé megfogyatkoztak, a raktárban gyakorlatilag semmi nincs, nem csoda, hogy a legtöbb részleget már lezárták.

Táskákra már megint más kedvezmény vonatkozik, a Céline és a Saint Laurent modellek 30%-kal olcsóbbak, ami azt jelenti, hogy egy Sac du Jour modell még mindig négyszázezer forintba kerül, és bőven van még belőle. Cipőkre 70% kedvezményt adnak: kockás Moschino bakancsot például 98 ezer helyett 28 ezerért vehet (de miért tenne ilyet?), férfi Alexander McQueen cipőt pedig 187 ezer helyett 94 ezerért.

Hogy a megmaradt cuccokkal mi lesz, azt az eladók sem tudják, mi arra tippelnénk hogy továbbértékesítik egy másik luxusáruháznak. A méregdrága berendezési tárgyakkal, például a jobbnál jobb divatkönyvekkel, szobrokkal és festményekkel szintén nem tudni, mi lesz, sajnos ezeket nem lehetett megvenni még utolsó nap se.

Az Il Bacio di Stile 2013. szeptemberében nyílt, kampányaiban olyan magyar topmodellek szerepeltek, mint Mihalik Enikő vagy Palvin Barbara, sajnos közel két év működés után lehúzta a rolót.

Mustra