Fürdőnadrágkörkép: bajban van, ha nem szereti a mintákat

A fürdőruhákkal gyakran foglalkozunk a Díványon: például elmondtuk, hogy neoprén bikinik nyara jön (így is lett) és mutattunk egy olyan ruhadarabot is, amelyben képtelenség leégni. Úgy gondoltuk, a férfiaknak szánt fürdőnadrágok is megérdemlik a figyelmet, ezért elmentünk körképezni őket: összesen 7 üzletben jártunk és kiderült, már 2 ezer alatt talál olyan darabot, amiben idén nyaralhat.

Zara: minimalisták és vékonyak ne

Első utunk a Zarába vezetett. Bár a márka híres a kis méretezéséről, most mégis azt tanácsoljuk, hogy ne ide induljon, ha vékony a csípője vagy a dereka: ugyanis a legtöbb fazon alapból M-es mérettől indul. Akkor se itt keressen magának fürdőgatyát, ha a minimalizmus híve, ugyanis a legtöbb darab virág- vagy trópusi mintáktól tobzódik. Az árak egységesek: minden akciós darab 5995 forintba kerül. Ez azért még nem a kihagyhatatlan kategória, nemde?

Reserved: ha rövidnadrágban strandolna

Ezután a Reserved felé vettük az irányt, ahol elvileg 2999 forinttól kaphatóak most a fürdőnadrágok. Csak pár változat lógott a falon (talán kilenc), de nagy részük inkább került 4-5, mintsem 3 ezer forintba. Fazonok közül egyértelműen a rövidnadrágra hajazó darabok találhatóak csak meg, méret szempontjából pedig S/M, illetve L/XL közül válogathat.

Springfield: megtaláltuk a kedvencünket

A Zarához hasonlóan a Springfieldben is 6 ezer körül alakul az átlagár – igaz, találtunk 4 ezres gatyát is. Itt bukkantunk rá a kedvencünkre is (a galériában megtalálja), amiért ha nem kellett volna 6000 forintot otthagynunk, haza is jött volna velünk. Itt is a bőszárú fazonok dominálnak, de azért annyira nem állnak el, mint mondjuk a reservedes vagy a C&A-s nadrágok.

C&A: 40 felett

Valamiért a C&A-ról nekünk mindig egy 50-60 éves NDK-s turista jut eszünkbe és ezt a képzetet a mostani fürdőnadrág-kínálat is megerősítette. A C&A egyébként tojik a szezonra és a leárazásokra: ők teljes áron kínálják az úszásra szánt rövidnadrágokat, amik jellemzően 4-5-6 ezer forintba kerülnek. Egyetlen fazon kerül alig 3 ezerbe: ez pedig a combra tapadós.

Pull&Bear: jót jó áron

Egy üzlettel arrébb és pár korosztállyal lejjebb ugrottunk, és bementünk a Vörösmarty téri Pull&Bearbe is. Itt jellemzően 4 ezerbe kerülnek a nadrágok (ez már egész jó ár), de akad olyan extrább is, ami hatba. Nekünk a sortokról a futónadárgok jutottak az eszünkbe, de tök jó akkor, ha valaki szeretne barnulni és azt sem akarja, hogy a túl nagy hossz visszafogja a fürdésben vagy az úszásban.

H&M: unalmas biztosra menés

A H&M kínálata annyira lapos volt, hogy majdnem elaludtunk nézelődés közben: a kötelezően rikító színes darabok mellett még egy-két mintás is befigyelt és ennyi. Az akciós állványra a svéd üzletláncnál sem került belőlük egy sem, de azért a teljes ár sem vág földhöz – a legtöbb ugyanis 3-4 ezerbe kerül.

F&F: ha spórolna

Ha úgy dönt, a fürdőnadrág helyett inkább fagyira költene, akkor irány a Tesco: itt ugyanis akciósan már 1790 forintért vehet jópofa zöld, sátoranyagból készült sortot, de ha sima fecskére vágyok, azért is csak 2190-et kell fizetnie (igaz, ez teljes árat takar). Ahogy elnéztük a fazonokat, az egész család be tud vásárolni: az említett kettő mellett ugyanis vannak még egyszínű, mintás és bőszárú darabok is.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek