Ezen a végkiárusításon százezreket költhet

Kétéves működés és rengeteg pletyka után július 31-én tényleg bezár az Andrássy úti Il Bacio di Stile nevű luxusáruház, a Docler csoport közleménye szerint Gattyán nem finanszírozza tovább a veszteségesen üzemelő áruházat. A veszteségesség okaként az Andrássy út megcsappant turistaforgalmát és a költséges üzemeltetést említik – írja az Index.

Az Il Bacio di Stile a bezárásig hátra lévő egy hónapban kiárusítja a készleteit, a luxustermékeket akár 80 százalékos leértékeléssel árulják a docleres közlemény szerint, adta magát hogy megnézzük, milyen egy luxus-végkiárusítás, hisz egy sima leárazáson is milliókat lehetett spórolni.

Nos, egyelőre pont olyan ez a leárazás, mint a tavaly nyári. Már a bejáratnál minden a kiárusításról szól, de a szokottnál többen is vannak az épületben, nyilván hallották, hogy lassan vége a pesti luxusnak. Forgatócsoportok is köröznek az épületben és többen is válogatnak a Gift Shop totálisan leárazott, most már inkább emléktárgynak nevezhető holmijai között. 575 forintért már lehet az embernek il baciós kulcstartó-macija, 3 ezer alatt bubifóliás esőkabátra tehet szert, aki akar.

A Giorgio Armani polcai már le vannak zárva, de a földszinti kiegészítős részlegekben még van választék Valentino és Saint Laurent táskákból. Nem minden van leárazva, és ami le van, az is leginkább 50%-kal, de például hibás Valentino táskát most 718.900 forint helyett 359.450 forintért lehet vásárolni: mondjuk én nem értem, hogy ha valakinek ennyi pénze van, akkor miért akarna pont hibás árut venni.

A világszerte népszerű Céline táskák nagy része persze nincs leárazva, és nem is lesz, és az elsőn a ruhafelhozatal sem annyira impozáns: kicsit érezhető, hogy ez már a vég, szellősek a sztenderek, kevés az ikonikus ruha - de nézze meg maga a galériában, lehet, hogy csak engem sújtott le a kelleténél jobban, hogy hamarosan nem lesz Pesten luxusáruház. Minden csőd szomorú, ahogy az is, hogy ezentúl Milánóig kell utazni, ha az ember komoly dizájnermárkákat akar nézegetni (vagy venni).

Az Il Bacio di Stile nekem, mint divatra fogékony embernek olyan volt, mint egy kortárs múzeum: minden szezonban bemehettem és megnézhettem élőben azokat a ruhákat és táskákat, amiket a kifutós képeken láttam, és szabadon fogdoshattam kedvenc Céline táskáimat. Azt nem bánom, hogy az épületből kiáradó pacsuliszag megszűnik, de azt igen, hogy eggyel kevesebb indok lesz arra, hogy az Andrássy út felé kanyarodjak. A galériában megnézheti, mi kapható az áruházban (a teljesség igénye nélkül) és kicsit szörnyülködhet az árakon, mert azok még mindig magasak, kivéve a luxus férfizoknik esetében, melyeket 990 forintért szórnak ki (ezekről persze nincs kép, de minden másról van).

Oszd meg másokkal is!
Mustra