Így legyen olyan trendi, mint egy New York-i

Annyi szó esett már arról, milyen trükköket kell bevetnünk ahhoz, hogy úgy fessünk, mint egy sikkes francia nő, hogy meg sem lepődtünk a Harper's Bazaar anyagán, amiben azt taglalják, hogy hogyan kell öltöznünk ahhoz, hogy tősgyökeres New York-inak tűnjünk. Persze mindenkinek megvan a saját elképzése arról, hogy mégis mitől New York-i a New York-i, de valahol az Álom luxuskivitelben hősnőjének, Holly Golightlynak, Carry Bradshawnak illetve a Gossip Girl (A pletykafészek) szereplőinek a ruhatára bizonyos pontokon mégis megegyezik. A hajtás után megtudhatja, hogy hogyan koppintsa le a New York-iak könnyed stílusát!

1. Télen-nyáron bőrkabátban

Legyünk akár kül- vagy a belvárosban, a bőrdzseki minden helyzetben jó megoldás lehet. Jól tudják ezt a New York-iak is, akik egész évben magukkal cipelik a klasszikus szabású motorosdzsekit. Az évek óta trendben tartott darab már nemcsak koncertekre és kocsmázásra ajánlott, bátran elmehetünk benne akár egy komolyabb rendezvényre is, ahogy manapság már nemcsak leharcolt bakanccsal, hanem tűsarkúval is menő viselni.

2. A fekete az új fekete

A fekete az soha nem fog kikopni a divatból. Nem kell ezt magyarázni a New York-i nőknek sem, tisztában vannak  ők is azzal, hogy mennyire nyerő választás a fekete szín. Hasonlóképpen talonban tartják még a semleges színpalettán mozgó tengerészkék és a szürke árnyalatokat is.

3. Magassarkú cipő

A szépségért meg kell szenvedni – tartja a mondás. Úgy tűnik, ezt komolyan is veszik New Yorkban, mivel a legtöbb nő ilyen kényelmetlen lábbelikben rohangál a városban. Akinek van egy kis esze, az persze váltócipő nélkül el sem indul otthonról, így rengeteg csinosba öltözött tornacipős nőt látni a Nagy Almában.

4. Ikonikus napszemüveg

A New York-iak az olaszokat megszégyenítő módon ragaszkodnak a napszemüvegeikhez. Essen az eső vagy süssön a nap, legyen akár éjszaka vagy nappal, a stílusos napszemüveg elengedhetetlen kiegészítő. Az nem számít, hogy az adott pillanatban nincs is szükség napszemüvegre, lényeg, hogy jól nézzünk ki benne.

5.Táskamánia

A New York-iak értik az úgynevezett „It Bag” fogalmát, ezért nehéz elképzelni azt a New York-i nőt, aki táska nélkül indulna el otthonról. Ez egyfajta befektetés számukra, amivel nem szívesen fukarkodnak. Legyen szó akár egy méregdrága, de klasszikus Chanel 2.55-ösről vagy egy csinosabb Topshop táskáról, ez nem az árról szól, hanem a táskák iránti elkötelezettségről.

6. Kiegészítők

New Yorkban is szeretik a kiegészítőket, de azért már korántsem rajonganak, ha azok túlragyogják a stílusukat tükröző ruhákat. Ennek tudatában mellőzik a giccses drágaköveket, inkább valami finomabb ezüst- vagy aranyékszerrel dobják fel szereléseiket.

7. Jól ápoltság

Egy dolog biztos, a New York-i nők nagy része mindig jól ápolt. Szeretik, ha mindig, minden a helyén van, tökéletesen van befésülve a hajuk és pedikűrözve a lábujjuk. Néha tényleg azt a hatást keltik, mintha skatulyából húzták volna ki őket.

8. Önbizalom

New Yorkban minden a hozzáállásról szól, így a ruhát is kellő magabiztossággal kell viselni ahhoz, hogy komolyan vegyenek benne mások. Ezért a New York-iak még az utcán is úgy járnak, mintha valamelyik divatház kifutóján lejtenének végig.

 
Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra