Nyáron gyakran nem szívesen melegítem fel 250 fokosra a sütőt egy pizza kedvéért, és őszintén szólva tésztát dagasztani sincs kedvem. Ezért ilyenkor nem a hagyományos pizzareceptemet vetem be, hanem bolti alapanyagokból sütök pillanatok alatt egy vékony, hamis pizzát.
Ilyenkor akár a szósz is lehet bolti, hiszen ha tésztát dagasztani nincs kedvem, nyilván paradicsomszószt főzni sem. A nem kis mennyiségű tavalyi házi készítésűből pedig hónapokkal ezelőtt kifogytam. Szóval, ha bolti üveges szószt választok, mindig megnézem, mit tartalmaz. Adalékmentes, lehetőleg bio alapanyagokból készülőt keresek.
De az igazi csalás a tésztában van! Készen kapható tortilla lapokat vásárolok, ez vékony, jó ropogós, és ugyebár már készen van.
Hozzávalók:
tortilla lapok (2-3 elég szokott lenni fejenként)
1 üveg paradicsomszósz (általában toszkán vagy valami egyszerű fűszerezésű)
reszelt parmezán, mozzarella
ízlés szerint paradicsomkarika,
vékony szelet sonka,
olajbogyó…
- A sütőt grill funkcióra kapcsoljuk. A tortilla lapok mindkét oldalát kicsit előpirítjuk.
- Minden lapot megkenünk vékonyan paradicsomszósszal, ráreszeljük a parmezánt, és rápakoljuk amit még szeretnénk. Fontos, hogy erre a pizzára végképp ne halmozzunk sok mindent, mert nem bírja el a tészta.
- Visszadugjuk a lapokat a sütőbe, addig pirítjuk, amíg rápirul a sajt.
További pizzareceptjeink:
Hagyományos pizzareceptet talál itt, itt és itt is.
Tésztamentes verzióban így készül a hamis pizza padlizsánból.
A fugazzát, vagyis az argentín pizzát is kipróbáltuk tavaly.
Természetesen a töki pompos sem maradhat ki a sorból, ha már majdnem pizzákról beszélünk.
Paleo pizzareceptet pedig itt talál.