Ilyen táskákat kap az üzletekben

Zanza!

Táskából a legtöbb nőnek nincs hiánya, mégis létszükségletnek érezzük, hogy szezononként vegyünk újabb darabokat. Ha őszinték akarunk lenni, igazából elég lenne egy közepes méretű fekete bőrtáska, és egy hasonló barna, akkor már nem kerülnénk bajba: mégis, újra és újra vásárolunk mintás, színes, fonott, szövet és műbőr táskákat, hogy kövessük a trendeket, feldobjuk már meglévő ruháinkat vagy csak úgy, a hangulatunkat.

Körülnéztünk két pláza és az Asia Center boltjaiban, hogy felmérjük az idei kínálatot: valódi bőrt nagyítóval kell keresni, műbőrből viszont mindenféle fazon van, amit csak el tud képzelni. Az általunk meglátogatott 12 üzlet kínálatát óriásgalériában mutatjuk, a részleteket megtalálja a hajtás után!

Asia Center: nem csak műbőrök

Az Asia Center kínálata nagyon színes, és nem csak a szó szoros értelmében: ugyanúgy kapni visszafogott, fekete, elegáns retikülöket, mint strasszos, színes, virágos kistáskákat. Az árak se borzasztóak, műbőr táskákat már 4 ezer forinttól kapni, és vannak valódi bőr táskák is, igaz, azok 15-17 ezer forint körüli áron kaphatók. Cserébe ezek valóban elegáns lakkretikülök, de aki az extrémebb kiegészítőket szereti, talál párducmintás lakktáskákat is.

A cipőboltok: Deichmann, CCC

A két olcsónak elkönyvelt cipőboltban kaphatók olcsón táskák is. A Deichmannban 4-6 ezer forint közötti áron kellemes fagyiszínű, műbőr kistáskák kaphatók. Nemcsak nőies retikülök, hanem aranyos sporttáskák és strandtáskák is vannak a Deichmannban, ráadásul tényleg pofátlanul olcsón. Bőrtáskát náluk most nem találtunk, de én vettem már a Deichmannban nagyon szép hasítottbőrt.

A CCC-ben is inkább a műbőr dominál, viszont itt kicsit drágábban mérik őket: 7-10 ezer forint közötti áron kínálnak shoppereket, kígyóbőrmintás, steppelt és cipzárakkal díszített táskákat. Jellemzőek a földszínek és a fehéres árnyalatok, ami a méreteket illeti: a nagy pakolós táskák mellett apró retikülök sorakoznak, közepes méret nem nagyon van.

További cipőboltok: Salamander, Humanic

A Salamanderben a Deichmannal és CCC-vel ellentétben csak bőrtáskákat találtunk, viszont az áraik is jóval magasabbak az előbbieknél: egy szép, különleges bőrtáska jellemzően 40-60 ezer forintba kerül a Salamanderben, de még ennél is drágább, márkás kistáskákból is erős a felhozatal. Jó, hogy itt minden esetben kapható cipő is a különleges mintájú táskákhoz, úgyhogy nem kell külön agyalni azon, hogy mivel veszi fel a 150 ezer forintos, szivárványszínekben pompázó darabot.

A Humanicban is találtunk pár bőrtáskát, itt kicsit olcsóbban, már 25 ezer forintért be lehet ruházni egy tartós, szép táskára. Viszont itt is sok az olcsó műbőr kiegészítő, a legolcsóbb egy kis fekete táska volt 1990 forintért, de 6-10 ezer forintért kapható a táskák nagyobb része.

Fast fashion kínálat: Bershka, H&M és a többiek

Én nem gyakran indulok cipőboltba, ha táskát szeretnék venni. Sőt, leggyakrabban nem indulok sehova, csak a ruhaboltokban szembejön velem valami olyan táska, amit nem tudok otthagyni. A Bershkában most nem győzött meg semmi, nagyjából ugyanaz van, mint tavaly: nagyméretű fekete és barna műbőr shopperek, feliratos clutch-ok, színes strandtáskák. Még az árak se túl változatosak, 4500 és 8-9 ezer forint között mozognak. A H&M ugyanez pepitában, a totál hétköznapi felhozatalt pár rojtos és gyöngyös táska egészíti ki, a jellemző színek a fekete, a fehér és a barna.

A New Yorkerben is hasonló a helyzet, szóval ha idén semleges színű, kicsit alaktalan műbőr oldaltáskát, vagy hátizsákot szeretne, itt is be tudja szerezni. Az Orsayban ellenben merev, négyzetalakú retikülökből van nagy kínálat, nagyon szerettük a 9 ezres korallpiros és a 8 ezres fehér táskát. A feketék valahogy nem győztek meg, valószínűleg azért, mert jön a nyár.

Nézzen be a Mangóba és a Promodba is!

A Mango kínálatát legalább annyira szeretem, mint a Zaráét, jó arányban keverednek a jól megcsinált műbőr táskák és a magasminőségű bőrtáskák, ráadásul nem is megfizethetetlenek: egy csinos bézs táska 9995 forint, de ha ezt sokkalja, várjon kicsit, úgyis lesz valami akció. A hasítottbőr shopperért sem sokalljuk a 12 ezer forintot.

A Promodban viszont most sem találtam semmit, ami megtetszett volna, minden műbőr és a nagyobb shopperek még így is 12 ezer forintba kerülnek, pedig nem jó a tapintásuk, valahogy nem olyan hívogató a műbőr minősége sem. Persze nem kizárt, hogy ön épp itt fog belefutni az idei álomtáskájába, nézze meg a galériában, mire számíthat!

Mit tud a bizsubolt?

A SIX-be inkább bizsukért járok, de most a mammutos üzletben igazán jó táskakiárusítást rendeznek: 2700 és 4000 forint közötti áron adják a régebbi táskákat, melyek közt szép színű és jó fazonú darabokat is ki lehet fogni. Szerintem némelyik régebbi kollekciós táskájuk simán túltesz az új kollekciós műbőr shoppereken és madaras hátizsákokon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra