Az angol Academy Of Chocolate, vagyis a Csokoládéakadémia 2005 óta a legnevesebb angol szakértők bevonásával évről-évre megrendezett díjátadóján idén nem is egy, hanem egyenesen öt magyar gyártó is elismerésben részesült.
Idén minden eddiginél többen neveztek a versenybe, így az 500 termék értékeklése öt napon át zajlott. A zsűri elnöke a világszinten is elismert borász, Charles Metcalfe volt, de csokoládészakértők, cukrászok és szakújságírók is helyet kaptak a szakmai zsűriben.
A világ különböző helyeiről származó alapanyagokból a magyarok olyan csokikat készítettek, amik simán felvették a versenyt az angol, svéd, amerikai, sőt, a belga csokoládékkal is. Mutatjuk a magyar díjazottakat ABC sorrendben.
ChocoMe
Bronz elismerést kapott a fűszeres csokik versenyében a ChocoMe vad paprikás, valamint a fahéjjal ízesített csokoládéja, de a karamelles töltött csokijuk is bronzérmes lett.
Fabric
A Fabricosak is bronz elismerést kaptak a kakaóbabos tuile csokijukkal, ami az ő verziójukban olyan mint a moskauer, de az alapja kakaóbab.
Rózsavölgyi csokoládé
Arany díjat kapott a "forró csoki imádó" csomagolásuk. Ezüst díjat nyert a legjobb ízesítésű tejcsokik kategóriájában a karamellizált levendulájuk és Bronz helyezést kapott a 80% alatti étcsokik versenyében a Madagascar Criollo, Puerto Cabello és a Porcelana csokija a Rózsavölgyi csokoládénak. Szintén bronz minősítést kapott a töltött gyümölcsös csokik versenyében a bergamot és a gouda sajtos csokijuk is. A bergamot csomagolása ezüstdíjas lett.
Szántó Tibor
A 80% feletti étcsokoládék között Szántó Tibor Baracoa Cuba csokija nyert bronz minősítést.
Zangio Csokoládé
A Zangio a töltött csokik között lett bronz minősítésű a flódni ízű csokijukkal.