Budapesté lesz jövőre a legmenőbb szakácsverseny

Jövőre Budapest rendezheti meg a Bocuse d’Or, a világ a legrangosabnak tartott szakácsversenyének európai döntőjét. Azt eddig is tudni lehetett, hogy mi leszünk a rendező fél, most azonban egy sajtótájékoztató keretében ismertették a legfontosabb információkat.

- 2016. május 10-11-én lesz a verseny, a Hungexpo területén, a Sirha szakmai kiállítással egybekötve. Aki ezen az első 11-be kerül, az indulhat el a 2017-es lyoni világversenyen.

- A versenyt mindenki úgy fogja fel, mint kiváló országimázs-építő lehetőség, annyira, hogy a kormány 300 millió forintot különített el erre a célra a költségvetésben.

- A magyar séfek számára a tervek szerint májusban írják ki a versenyt, majd szeptember-október táján mérik össze magukat. A legjobb hat versenyző 2016 február 18-án mutathatja meg mit tud, aki ezt megnyeri, az versenyezhet májusban a kvalikfikációs versenyen.

- A verseny 5 óra 35 perc hosszúságú lesz, és a szabályok változása miatt nem 12, csak 11 séf indulhat el Európából. Ennek oka, hogy a különböző kontinensekről érkező versenyzők számának egyensúlya meglegyen.

- Itt is egy hús- és egy halételt kell elkészíteni a versenyzőknek.  

- A legnagyobb kérdés az volt, hogy milyen alapanyagok lesznek a versenyen. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a világ minden pontjáról érkező séfek és a szakma számára ennek nagy jelentősége van. A magyar alapanyagokkal viszont az a probléma, hogy nehéz azonos minőségű terméket találni, ilyen mennyiségben. A befutó ételeket a "vének tanácsa" választja ki, a magyarok csak javaslatot tesznek az ügyben. Mi javasoljuk a vadat, a mangalicát és a nyulat, ezek ugyanis jó minőségűek. A mangalicának azonban minusz pont, hogy idén is malac volt az egyik téma. Sajnos nem derült ki a válasz, erre még várni kell.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra