Boltkörkép: már a 2015-ös őszi trendek szerint is felöltözhet!

Nagyjából vége a leárazásoknak, mindenhová megérkezett az új kollekció. Az üzletek végre nem bálás turkálókra hasonlítanak, megteltek pasztellszínekkel, új, még nem gyűrött és foltos ruhákkal. Ennek megfelelően az árak is magasak, de ha követni akarja a trendeket, azért fizetnie kell (na jó, nem mindig olyan sokat, de erről később).

A Daily Mail tavaszi trendeket taglaló cikkét alapul véve indultunk neki a ruhakeresésnek: az biztos, hogy divat lesz idén tavasszal a khaki szín, a tengerészes stílus, a fekete-fehér páros, a virágminta, a pöttyös és pliszírozott holmik. Pliszírból ugyan nem találtunk egyelőre semmit (folyamatosan érkeznek a boltokba a ruhák, szóval még ne temessük ezt a trendet), de minden másból túladagolásunk lett. Részletek a folytatásban!

H&M

A svéd óriáscég majdnem olyan gyorsan reagál a trendekre, mint az Inditex, ennek megfelelően tele az üzlet a legfrissebb divat szerinti ruhákkal: a military divat tényleg velünk lesz tavasszal, legalábbis majdnem minden ruhadarab kapható katonazöld színben és nagyon jó sportos, khaki tavaszi kabátkákat láttunk mindenhol. A virágos printek kicsit megújultak – mondjuk ez nem ártott –, szóval készüljön fel rá, hogy aprómintás blúzok helyett idén nagy virágokkal nyomott szoknyákat, különleges növényes ingeket fog vásárolni. A fekete-fehér is jelen van (ezen pont meglepődtünk, hisz már 2013 tavaszán is jelen volt), minden tele van navy-fehér vagy fekete-fehér csíkos ruhákkal, blúzokkal. Jó hír azoknak, akik már tavaly bevásároltak ilyesmit, mert a csíkos ruhák szabása is a régi, szóval bátran előveheti a több éves darabokat.

Ami nekünk tetszett: bár a Daily Mail nem említi a Barbie-trendet, de kérlelhetetlenül jön: pink pulóverek, flamingós felsők és mindenféle vicces ruha valódi tárháza a H&M Divided részlege, ha kapható egy kis bohémságra és nem akar mindig végzet asszonyának öltözni, nézzen szét a tiniruhák közt is!

C&A

A C&A nem igazán követi a trendeket, de náluk tényleg 52-es méretig van minden. Prekoncepciónk ellenére simán össze tudtunk szedni több divatos szettet, például a tengerészes stílust itt tökélyre fejlesztették egy vitorlásmintás kötött pulcsival és a hozzá illő piros nadrággal, de pöttyös és fekete-fehér ruhákból sincs hiány. A katonazöld parka is jó vásár és persze virágmintás blúzokból is van egy rakat, de a legtöbb tényleg nem 36-os, sokkal inkább 44-es, így azok közül nem próbáltunk fel egyet se.

Mango

A Mangóban minden tele van még leárazott termékekkel, aminek nagy előnye, hogy virágos blúzért például nem kell 4 ezer forintnál többet fizetnünk. Csíkos zsákruhák is kaphatók, mint mindig minden szezonban, igaz, ezek épp nincsenek leárazva, ahogy a katonazöld ingruha is 9995 forint, de kis türelemmel hasonló darabokat ki lehet bányászni a leárazott holmik közül is.

A farmerkínálatban a legnagyobb újdonság mindnehol a kertésznadrág, azt próbáltunk a H&M-ben és itt is. Nem könnyen hordható trend, mert a legtöbb kertészgatyában úgy néz ki az ember, mint a Kisvakond, de lehet vele próbálkozni. Egyelőre még 17.995 forint a sötétkék verzió, de van egy olyan érzésünk, hogy nyáron már féláron a miénk lehet egy ilyen darab – már ha kibírjuk addig és nem vesszük meg azonnal.

Zara

A Zara konkrétan olyan, mintha egy divatkatalógus lenne, minden polc köré egy trendnek megfelelő ruhák vannak rendezve. Itt már az ősszel divatba jövő 70-es évek  stílusának megfelelően is felöltözhet, és olyan hippis cuccokat is találtunk, amiket a Burberry alig pár napja küldött kifutóra. Szóval a leárazáson nem lesz nehéz dolga, ha őszre keres ruhát. Természetesen a nyári trendek is erősen jelen vannak, csíkos ruhákból például nincs olyan fazon, ami ne létezne, a virágminták minden formában jelen vannak, és itt még pliszírozott szoknyát is találtunk!

A katonazöld sem hiányzik, sőt. Viszont itt hívnánk fel rá a figyelmet, hogyha valamit kinéz az új trendek közül, túrja át az egy sornyi leárazott ruhát is, mert például khaki nadrág ott már 2990 forintért van, míg az új kollekcióban nagyon hasonló darabokat 10-15 ezer forintért kínálnak. Ugyanez igaz a virágos felsőkre is, kis szerencsével leárazva betárazhat nyárra a friss divatból.

Promod

A Zara hatalmas, szinte áttekinthetetlen kínálata után felüdülés volt a Promod emberléptékű boltjába bemenni: itt egy pillantással fel lehet mérni, mi kapható. Bár nem annyira trendi a felhozatal, mint a Zarában, azért itt is megvan minden "must have" ruhadarab. Fekete-fehér csíkos blúzok és blézerek, virágos ruhák, khaki kiskabátok. Mindennek nagyon jó az anyaga, kellemes viselni őket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra