Újra visszatér a kabátruha-trend

Nagyon úgy néz ki, hogy idén visszatér a kabátruha-trend: erről árulkodik legalábbis, hogy a legmeghatározóbb divatházak, mint a Gucci, a Prada és a Dior is elég nagy hangsúlyt fektettek rá 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióikban. Óriásgalériánkban megnézheti, melyik divatház miként értelmezte át a hatvanas-hetvenes évek közkedvelt trendjét, közben pedig inspirálódhat, önnek hogy érdemes hordani a hétköznapokban.

Egyszínű helyett mintás

A Burberry a védjegyének számító bézs ballonkabátjait mintás, feltűnő darabokká alakította a 2015-ös tavasz-nyári trendek jegyében. Lenge ruhával és erősen megkötött övvel vagy feltűnő anyaggal ajánlják a mindennapokra ezt az annyira azért nem praktikus trendet. A hétköznapokban persze számoljon azzal, hogy rétegesen aláöltözzön az általában vékony anyagú ballonkabátnak: ha a kendőt és a sálat annyira nem preferálja, vegyen fel hozzá garbós pulcsit vagy ruhát, így garantáltan nem kap majd tüdőgyulladást.

Élére vasalt gallér

Az olasz divatházak, mint a Prada és a Gucci a színekkel ellentétben inkább a szabásra fókuszálnak: a szimpla és dupla gombolású kabátokat élére vasalt gallér, valamint testhezálló fazon és precíz szabás jellemzi. Pluszpont, hogy mindezt az idei év legtrendibb anyagából, a szarvasbőrből hozták össze.

A khaki-ballon

A Burberry mintáját követve a Ralph Lauren-nél szintén a hagyományos ballonkabátot bújtatták új köntösbe: a divatház kabátjait ezúttal sötét khaki szín és katonás szigor jellemzi, melyet váll-lapokkal és aranyozott gombokkal szigorítottak.

Gombolás

A Diornál – szokásukhoz híven – a letisztult elegancia jegyében szimmetrikus gombolással díszítették az egyébként is különleges anyagokból kreált kabátruhákat, melyekre leginkább a pasztell színek és a visszafogott mintázat jellemző. Az már persze más kérdés, mennyire mondható praktikusnak ez a trend a hétköznapokban, a kifutón mindenesetre eléggé meggyőző az összhatás.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra