Íme 13 túlértékelt stílusikon

Gonosz, de valahol jogos anyaggal jött ki a napokban a thegloss.com szerkesztősége, akik az éppen zajló vörös szőnyeges események kapcsán készítettek egy összeállítást arról, hogy kik azok a hírességek, akiket stílusikonként emlegetünk, holott egyáltalán nem szolgáltak rá az egykor még mérvadónak tartott titulusra. Nézze meg a hajtás után a legtúlértékeltebb stílusikonokat!

1. Blake Lively

Annak ellenére, hogy szeretjük a 27 éves színésznő szőke haját és tökéletes alakját, továbbra sem értjük, hogy miért szentelnek annyi figyelmet stílusának, ami nem különösebben figyelemreméltó. Persze megengedheti magának, hogy szép és drága dolgokat viseljen, de ennél nem több, sosem tartottuk Lively stílusát érdekesnek vagy követendőnek. A rabszolgatartást visszasíró kollekciója óta meg főleg nem.

2. Gwyneth Paltrow

A szőke színésznőt jó ideje stílusosnak tartják a szakmában. Olyannyira, hogy a pofátlanul kicsi melltartókat áruló Paltrow-t a People magazin 2012-ben az év legjobban öltözött nőjének választotta. Pedig az egészséges életvitelt nevetséges módon népszerűsítő színésznő stílusa általában nem üti meg a stílusikonok szintjét. Ennek ellenére sajnos még mindig gyakran illetik ezzel a jelzővel.

3. Zooey Deschanel

„Utálom ezt mondani, mert ő tényleg szuperaranyos, de én képtelen lennék úgy öltözködni, mint ő. Mintha egy habos süteménnyel és egy macaronnal ötvözték volna. Egyidősek vagyunk, mégis nevetségesnek tartom az ötletet, hogy úgy öltözködjem, mint egy aranyos baba” – osztja meg ellenérveit Deschanel öltözködésével kapcsolatban a thegloss.com egyik olvasója. A kommenttel csak egyetérteni tudunk, mert bár valóban szerethető a 35 éves színésznő ruhatára, attól még korántsem mérhető egy igazi stílusikon ízlésvilágához.

4. Jennifer Aniston

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb frizuratrendjét diktáló színésznőt sokan nem tartják divatikonnak. Bár nekünk általában tetszik a 45 éves Aniston stílusa, azért néha valóban elveti a sulykot vagy egyszerűen csak nincs kedve kirittyenteni magát, ha díjátadóra indul. Legutóbb például a Critics Choice Awardson, valamint a Cake premierjén vallott kudarcot ruhaválasztásával. „Olyan, mintha az egyik legjobban öltözött díva a Gap-ből töltené fel a ruhatárát” – írta le Aniston egyszerű szettjét egy kommentelő. Mindent egybevetve, Aniston állítólag egy hihetetlenül szerethető és humoros egyéniség, akinek általában minden jól áll, bármit vegyen is fel, azt tudja viselni.

5. Katalin hercegné

Anistonhoz hasonlóan nincs különösebb bajunk a csinos Cambridge-i hercegné ruhatárával, sőt gondolkodás nélkül elfogadnánk az elegáns designer darabokat. Azonban többen is úgy tartják, hogy a sokat mosolygó hercegné napjaink egyik leginkább túlértékelt stílusikonja, akinek ízlésvilágát még Erzsébet királynő is megreformálná. Pedig nekünk még azzal sincs különösebb problémánk, hogy akár többször is hajlandó felvenni ugyanazt a ruhát, ahogy az sem ciki, hogy gyakran több évvel ezelőtti szettekben jelenik meg egy-egy eseményen.

6. Sarah Jessica Parker

Az eltorzult arcú Parkerről hamar kiderült a Szex és New York című sorozat befejeztével, hogy személyes stílusa korántsem egyezik meg a filmben alakított Carrie Bradshaw menő, nagyvilági stílusával. Sőt, általában kiábrándítóan béna estélyi- és koktélruhákban bukkan fel a New York-i elitnek rendezett eseményeken. A 49 éves sorozatsztár tavaly még cipőket is tervezett a Nordstromnak, de azok sem különböztek sokban attól, amiket a sorozatban viselt.

7. Alexa Chung

A „jó nőként” emlegetett 32 éves brit híresség már akkora divatikon, hogy neves divatházak kérik fel arra, hogy adja a nevét egy-egy kollekciójukhoz. Sőt, 2009-ben a Mulberry még egy táskát is elnevezett róla. A háromszoros British Style Award díjas celebnő állítólag egyedi stílusa miatt annyira népszerű, amit ő szerényen csak az avantgarde és a mókás szavakkal szokott jellemezni. A Chung körüli felhajtás valóban felfoghatatlan, sajnos mi nem látunk túl sok fantáziát a divatosan, de mindig biztosra menően öltözködő hírességben.

8. Johnny Depp

A valaha sármosnak mondott 51 éves színész az egyetlen férfi a magazin listáján. Bár mi kifejezetten bírjuk Depp egyre furcsább bohém szereléseit, azért azt is megtudjuk érteni, hogy nem minden nő esik hasra a kicsit mindig spicces Depp stílusától. Az elegánsnak valóban nem minden esetben mondható együtteseket manapság hipszter szemüveggel és különféle zavarbaejtő kalapokkal és sapkákkal kombinálja Depp. Mindenesetre a thegloss.com szerint Johnny Depp napjaink egyik túlértékeltebb stílusikonja.

9. Chloe Sevigny

„Személy szerint szeretem Chloé filmjeit, de a stílusa egy kicsit túl eklektikus nekem” – foglalja össze Sevigny stílusát egy kommentelő. A 40 éves színésznő egyébként a 17.századi francia Sevigny márki leszármazottja, aki a connecticuti felső tízezer köreiben nőtt fel, ahonnan egyenes út vezetett a film- és divatvilágba. A számos kasszasikerben feltűnt Sevigny szabadidejében ruhákat tervez, és egyáltalán sem tartja magát „sztáros” megjelenésűnek. Ettől függetlenül mégis divatikonként tekintenek rá a vörös szőnyeges eseményeken, ahol talán még sosem jelent meg estélyi ruhában.

10. Lana Del Rey

Sosem értettük igazán a felpumpált ajkú énekesnő körüli felhajtást. Illetve kérdőjelként állunk a jelenség felett, hogy vajon kinek a szemében stílusikon az 1985-ben született Lana Del Rey, aki az egyik legfelkapottabb reklámarc volt az elmúlt években. Az unott fejjel bambuló sztárral népszerűsítette 2012-es kollekcióját többek között a H&M, de a Mulberry is piacra dobott egy Lana Del Rey nevével fémjelzett táskakollekciót. Ha már énekesnő és divatikon, akkor inkább Lady Gaga, mint Lana Del Rey.

11. Iggy Azalea

„Iggy Azalea körülbelül öt percig volt híres. A média túl gyorsan és lazán kezeli az ikon kifejezést. Számomra Iman, Madonna, Carolyn Bessette Kennedy vagy Victoria Beckham az igazi ikonok” – jegyezte meg egy kommentelő, akinek valahol igaza van, mert bár elképzelhető, hogy volt az ausztrál énekesnőnek egy-két fülbemászó dala, de ettől még senki nem válik divatikonná. Az ausztrál énekesnő pedig mindent megtesz a siker érdekében, emlékezzünk csak vissza arra a combtőig felsliccelt fekete estélyi ruhára, amiben az MTV Ema díjkiosztójára érkezett 2013-ban Amszterdamba.

12-13. Mary-Kate és Ashley Olsen

A thegloss.com Facebook oldalán többen is feltették azt a kérdést, hogy vajon ugyanilyen népszerűek lennének-e az Olsen ikrek, ha nem ketten lennének. Bár ennek a kérdésnek a megválaszolása csapdákhoz vezet, azért nem feltétlenül értünk egyet az oldal olvasóival, mivel az egyre szomorúbb tekintettel bíró ikrek azért jó néhány trendet divatba hoztak az elmúlt években. Még ha ők valóban nem mindig érzik szükségét annak, hogy kiöltözzenek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek