Meryl Streep 40 éve uralja a vörös szőnyeget

Az elmúlt három évtizedben még nem volt olyan feltörekvő vagy veterán színésznő Hollywoodban, aki ki tudta volna ütni a nyeregből Meryl Streepet az Oscar-gálán és annak vörös szőnyegén. A háromszoros Oscar-díjas és nyolcszoros Golden Globe-díjas színésznő 19 jelölésével a legtöbbször nominált színésznő az Oscar-díj történetében. A 65 éves amerikai színésznő egyszerűen nem tud mellényúlni, ha filmszerepek vagy díjátadós estélyi ruhák kiválasztásáról van szó. A jelenség feltűnt a popsugar.com szerkesztőinek is, akik összeállítottak egy listát arról, hogy milyen szettekben jelent meg a kiváló humorérzékkel megáldott Streep az Oscar-díjátadókon. Nézze meg a hajtás után, hogy hogyan lopta el a showt kollégái elől Meryl Streep a hetvenes évektől napjainkig.

Streep 1975-ben végzett a nívós Yale Egyetem drámaszakán, ami után nem is kellett sokat várnia a sikerre, 1979-ben már az Oscar-díjátadó vörös szőnyegén vonulhatott végig szobrász férjével, Don Gummerrel. Ebben az évben a nagysikerű Szarvasvadász című filmben nyújtott alakításáért jelölték Oscar és Golden Globe díjra. 1980-ban egy fehér, színes kövekkel kirakott ruhában és egy ahhoz passzoló kabátban vette át a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat a Kramer kontra Kramer című filmért, melyben Dustin Hoffman oldalán tűnt fel.

1983-ban volt terhes legidősebb lányával. Ebben az évben Oscar szobornak öltözve, egy földig érő arany ruhában vette át a díjat a Sophie választása című filmért. 1989-ben a Nőstényördög című filmben nyújtott performanszával hívta fel magára a szakma figyelmét, míg 1996-ban a Clint Eastwood által rendezett Szív hídjai című filmért jelölték Oscarra, bár ebben az évben Susan Sarandon elhappolta előle a díjat a Ments meg uram! című filmben nyújtott alakításával. Mindenesetre a vörös szőnyeget így is sikerült meghódítania mélyen dekoltált fekete ruhájával.

Streep a kilencvenes évektől kezdve napjainkig előszeretettel integet családtagjaival, csinos lányaival és férjével a díjátadókon. Egyik kedvenc estélyink a színésznőtől az a lila színű, mélyen dekoltált Rogelio Velasco couture ruha, melyet a 2006-os Oscar-gálán viselt. A német és lengyel nyelven is beszélő színésznő jól láthatóan ügyel rá, hogy ruhái ízlésesen idomuljanak alakjához, ezért előszeretettel visel mellrésznél kivágott, nyakvonalat szabadon hagyó, hosszú, vagy háromnegyedes ujjú egyrészes darabokat, de jól láthatóan nem fél a merész színektől és mintáktól sem.

A Velasco ruha mellett különösen emlékezetes volt az a hófehér színű, földig érő Chris March ruha és a hozzá tartozó ezüst kiegészítők, amit a 2010-es Oscar díjátadón viselt, ahogy nagy feltűnést keltett az az arany színű Lanvin estélyi is, melyben a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat vette át 2012-ben a Vasladyben nyújtott alakításáért. Meryl Streep esetében jól láthatóan nem beszélhetünk stílusfejlődésről, hiszen általában mindig magabiztosan és jó ízléssel választotta ki estélyi ruháit. Nézze meg a galériában a legemlékezetesebb darabokat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek