Favágószexualizmus és szatyorsapkák: londoni divathét

A londoni divathéten jól megférnek egymás mellett a nagy múlttal rendelkező divatházak, és a feltörekvő (sok esetben az indokoltnál elvontabb) tervezők bemutatói. Utóbbiak általában rendkívül viccesek: legalábbis akkor, ha valaki nem veszi véresen komolyan őket és nem öltözik úgy, ahogy a kifutóikon látni. A bemutatókat elnézve az idei őszi-téli szezonban is lesz mit felvennie azoknak, akik férfiként kedvelik az extrém ruhadarabokat: legyen szó zacskósapkáról, bőszárú nadrágról vagy ősember ihlette szerelésekről.

Amit még mi is viselnénk: Christopher Shannon

A tervező aktuális ruhadarabjait (most éppen kedvezményesen) a Farfetch-nél vásárolhatja meg, de inkább nézzük meg, mit kínál Shannon 2015 végére. Emlékszem, gyermekkoromban rendszeresen játszottam azt, hogy a kisboltban, bevásárlás mellé kapott zacskókat a fejemre húztam a testvéreimmel, ami miatt édesanyám minden esetben leszidott minket. Pedig ha tudta volna, hogy 15-20 év múlva ez lesz a trendi...

A viccet félretéve kicsit értelmezhetetlenre sikeredett a kollekció, de biztos lesz egy-két divatblogger, akiken viszontláthatjuk majd a divat ilyesfajta tágabb értelmezését. A pulóverek egyébként egész ötletesek – legyen szó az ominózus zacskóval ellátott, Thanks for nothing (Köszi a semmit) feliratúról, vagy amelyiken a Coca Colás doboz látható Broke (a Coke szóra hajazva, magyarul tönkrement) logóval.

Az extrémitás kedvelőinek: Topman Design

A Topshop fiútestvérét, a Topmant én is kedvelem, bár be kell vallanom, hogy ennél jóval egyszerűbb darabokat szoktam rendelni a hazánkba is szállító webshopjukból. A Topman Design egyébként a fast fashion márka prémium kategóriás vonala. Örülhetnek, akik férfiként bundát szeretnének hordani, a tiltott önkényuralmi jelképeken viszont meglepődtünk. A vöröscsillaggal ellátott ruhadarabok mellett találunk még feltűnően díszítetteket is, a kollekció egyik visszatérő darabja pedig a bőszárú, felhajtott aljú farmernadrág.

Lumberszexuálisoknak: Moschino

A 2015-ös évet szörnyű Photoshop-bakival indító Moschinótól (és Jeremy Scott-tól) megszokhattuk már, hogy mindig valamilyen eszement ötlettel áll elő – legutóbb Palvin Barbarán is megcsodálhattuk a női kollekció egy-két érdekes darabját. Ha valaki szereti az ősember életérzést, netán lumberszexuális, annak van egy jó hírünk: az idei őszi-téli kollekciót pont ez ihlette, így ne csodálkozzon a sok szőrme, állatminta és a favágó életstílus ihlette ruhadarabok láttán. A dalmata- és a zebraminták keverése eléggé „eklektikusra” sikeredett, a hótaposóhoz hasonló pedig korábban láttunk már a Dior kifutóján – a lábbelit itthon jellemzően celebek hordták (városi közlekedéshez...). Egy biztos: a praktikumot ne ebben a kollekcióban keresse!

Blogmustra