A jövő ruhája már megvéd minket a környezetünktől

10169305 10152876897804070 2292861330823941385 n
Fotó: facebook.com/anouk.wipprecht

Jó ideje foglalkoztatja a divatipart a 3D-nyomtatás és az abban rejlő lehetőségek, melyek gyökeresen megváltoztathatják és forradalmasíthatják a szakmát. Az efféle innovációk nem hiányoztak az elektronikai kütyüket felvonultató CES-ről sem, amit a napokban rendeztek meg Las Vegasban. A tömegeket vonzó háromnapos rendezvényen mutatta be „Spider Dress” névre keresztelt interaktív couture ruháját a fiatal holland tervező, Anouk Wipprecht, aki egy speciális védelmi rendszerrel látta el ruhájának külső vázát, mellyel célja az volt, hogy a ruhára applikált „csápok” jelezzék viselőjének az emberek közeledését – számol be a laughingsquid.com a személyes auránkat védő, mechanikus végtagokkal és légzésérzékelővel ellátott termékről.

A magát fashiontech tervezőnek és fejlesztőnek nevező Wipprecht elmondása szerint egyfajta "technikai couture" irányzatot szeretne létrehozni, mely önmagában nem tekinthető művészi alkotásnak, de mégis inkább megállja a helyét egy kiállításon, mint a ruhásszekrényünkben. A futurisztikus elemeket a japán anime figurák világával keverő designer szokatlan 3D-s ruháira egyébként egyre nagyobb a kereslet, az utóbbi két évben több nívós magazinban is helyet kaptak munkái, de részt vett a legismertebb szakmai kiállításokon Hollandiában, Los Angelesben, San Franciscóban, Kínában és Ausztriában, miközben közreműködött az Eurovision és a Superbowl kosztümjeinek megtervezésében is. Ön mit gondol a jövő ruhájáról, menőnek vagy inkább cikinek találja az emberektől megvédő miniruhát? Szavazzon!

Robotic Spider Dress [Intel Edison based] // 2015 teaser from Anouk Wipprecht on Vimeo.

Menő! (1264) (1221) Ciki!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.