Bambi táska őzikéből: menő vagy ciki?

A dorseti székhelyű Rah & Co néven futó márkának köszönhetően az idei szezonban sem maradunk Bambi ihletésű designer cuccok nélkül. Azonban a Rosemary Hobrough által tervezett luxus kiegészítők esetében nem csupán egy mutatós őzikés nyomatról, illetve Disney koppintásokról van szó, mivel a szarvasvadász férjjel „büszkélkedő” Hobrough eredeti szőrméből készíti 110 fontos (43.289 forint) kézitáskáit valamint iPad tokjait.

Nem is telt sok idő, míg az állatvédő szervezetek, illetve maga a PETA is kiszagolta az esetet és azonnali hatállyal felszólította az embereket, hogy bojkottálják a termékeket: „Az emberek inkább meghalnak, minthogy Bambit viseljenek. A szarvas egy gyönyörű állat, ellentétben azokkal a rossz emberekkel, akik sportot űznek abból, hogy saját szívtelenségük és önzőségük miatt bőr kiegészítőket hordjanak. A mohó és arrogáns táskaárusok a természetes élethelyzetükben lőtték le ezeket az állatokat, mindezt csak azért, hogy még több szarvasbőr terméket tudjanak eladni!” – mondta a PETA szóvivője az esetről.

Ezeken a kiegészítőkön buktak ki az állatjogi aktivisták
Ezeken a kiegészítőkön buktak ki az állatjogi aktivistákFotó: rahandco.com

Az ellenőrzött és irányított szarvasvadászat egyébként legális az Egyesült Királyságban, egyfajta népességszabályozás miatt engedélyezett, mivel ezáltal megakadályozzák, hogy az állatok éhezzenek vagy valamilyen betegség áldozataivá váljanak – írja a dailymail.co.uk a márka oldalán „Clutch bag for the Individualist” néven futó kollekcióról.

Az ötvenes éveiben járó tervező egyébként azt állítja, hogy alkotásaival csupán tisztelegni szeretne az állatok előtt. "Onnan jött a táskakészítés ötlete, hogy nemrég egy szarvashús feldolgozó tanfolyamon vettem részt és ott feltűnt, hogy a bőrt és a szőrt egyszerűen elégetik. És ez szerintem nagy szégyen, figyelembe véve, hogy milyen szép anyagról van szó" – mondja az állatjogi aktivistákat magára haragító asszony. Ön mit gondol a jelenségről, menő eredeti szőrmét venni, vagy cikinek találja az idős házaspár Bambis kiegészítőit? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Menő! (1152) (1255) Ciki!
Mustra