nono

Arany tollakkal díszes hajpánt saját kezűleg

Különleges és egyedi fejdíszre tehet szert, ha olyan hajpántot hord, amit ön készít el. Hogy elegáns legyen, használjon arany színt, és hogy különleges, ahhoz pedig díszítse tollakkal!

Amire szüksége lesz:

  • Ragasztó
  • Tollak
  • Hajpánt
  • Festék

Ahhoz, hogy a tollak szépek legyenek, dolgozhat kevésbé szálló, merevebb szerkezetűekkel – ez esetben egy aranyszínű festéktoll is tökéletes megoldás. Ha a szállóbb, pihés tollakat részesíti előnyben, akkor a festékszóró könnyebbnek ígérkezik, hiszen nem kell pepecselnie. Fújja le a tollakat és a hajpántot is arany színnel, majd hagyja őket száradni nagyjából egy órát. Ahhoz, hogy ne legyen minden festékes, érdemes agy nagyobb kartonlapon dolgoznia, valamint a szárítást is itt végezze inkább. Arra ügyeljen, hogy ha a lefújás után sokat mozgatja a tollakat, akkor a szálak összeragadhatnak.

A száradás után a ragasztás következik. Itt is fontos, hogy határozott, és gyors mozdulatokkal dolgozzon. A ragasztó tekintetében jó választás a ragasztópisztoly, hiszen nem folyik, és gyorsan köt. Ha másfajta ragasztót használ, figyeljen arra, hogy ne áztassa el a toll pihéit, mert akkor a ragasztó átüt, és a végeredmény foltos lesz.

Fontos, hogy a tollak tetejét ne ragassza le, hogy a következőt alá tudja csúsztatni. Így szebb lesz a fedés, és a tollak vége sem fog látszódni. Ha még így is kilóg olyan rész, amit nem fogott be a festék, akkor azt egyszerűen vágja le egy ollóval.

Ragassza végig a hajpánton a tollakat. Indulhat a két ellenkező oldalról is, így a tollak a tetején hajolnak majd össze, de az is szép eredményt ad, ha csak az egyik oldalról indít szálakat, és azt viszi át a másikra.

Ha a ragasztó megszáradt, akkor már hordhatja is a kész ékszert. Arra azért figyeljen, hogy a tollak miatt a hajpántja a vizet és a nagy párát nem fogja viselni, így esőben inkább válasszon mást!

Oszd meg másokkal is!
nono
Érdekességek