Abodi Dórát utánozná a Dior?

A Dior 2014-es pre-fall kollekciójához tartozó kampányának díszletei kísértetiesen hasonlítanak a külföldön is egyre ismertebb magyar tervező, Abodi Dóra 2012-13-as őszi-téli kampányának berendezéseire. Abodi egy évvel ezelőtt fotóztatta modelljeit olyan egymásra pakolt székek között, mint amilyenek most a Dior fotóin is feltűntek. Nézze meg a galériánkat, majd szavazzon, ön szerint Aboditól inspirálódott-e a Dior, vagy véletlen egyezésről van szó?

Kastély, arisztokratikus környezet és aranyfüsttel bevont, egymásra pakolt ülőalkalmatosságok, melyek előtt állva busonganak a modellek: olyan szembeötlő a hasonlóság a két fotó között, mint a Tomcsányi és a Chanel minták között

Abodi kampányképeit egyébként még 2012-13 fordulóján készítették a Rhédei kastélyban – egy fashion filmmel együtt, amit a londoni divathéten is levetítettek. A fotókon látszik, hogy a Dior is fényűző körülmények között, arany bankett- vagy palazzo-székek felhasználásával készítette kampányát, szintén egy fényűző kastélyban.

Miután megnézte galériánkat, ahová mindkét márka kampányképeit feltöltöttük, szavazzon: vajon lehet-e koppintásnak nevezni a Dior lépését, vagy tényleg nincs új a Nap alatt és már biztos ellőtte ezt a koncepciót valaki Abodi előtt is?

Ön szerint koppintott a Dior?

Oszd meg másokkal is!
Mustra