Mit keresett Kim Kardashian féltestvére a divathéten?

A nemrég befejeződött, 2014-es őszi-téli kollekciókat bemutató divathét egyik legnagyobb meglepetése és kérdőjele Kim Kardashian 19 éves féltestvére, Kendall Jenner volt, aki a négy hetes rendezvény alatt olyan meghatározó divatházak kifutóin sétálhatott végig és villantott meg magából ezt-azt, mint a Marc Jacobs, a Riccardo Tisci által vezetett Givenchy, vagy a celeblányokat mostanában kedvelő Lagerfeld által vezetett Chanel.

Természetesen a divatszakma nincs híján a rosszmájú embereknek, így már el is indultak a találgatások és a pletykák, hogy vajon mit keresett az egyébként csinos Jenner a divathéten és hogy mi keresnivalója van egyáltalán a divatvilágban? Egyesek szerint ugyanis nem a szépségének köszönhető, hogy ilyen neves divatházaknak mutathatott be, hanem inkább annak, hogy bevásárolta magát a modell- és divatvilágba.

Tény, hogy ahhoz képest, hogy míg más, a langlétrát megmászni kénytelen modellnek akár több éves munkájába is telhet, míg helyet kap egy-egy ilyen meghatározó cég kifutóján, addig a kaliforniai valóságshowsztár szinte azonnal a legjobb bemutatókat csípte meg a szezonban. Bár a hirtelen megszaporodott kifutós munkákat annak is köszönheti a lány, hogy a divatházakon nagy volt a nyomás, hogy elég egzotikus és molettebb modellt szerződtessenek a bemutatóikra: a részben angol, skót, dán és örmény családból származó Jenner ha nem is teljesen, de részben megfelel ezeknek az elvárásoknak. Ráadásul ismert, ami jó ingyenreklám a divatházaknak.

Mindenesetre a divatvilág, a média és a nagyközönség reakciója is határozottan vegyes Jenner karrierjét illetően. „Nem csak szerintem, hanem többek szerint se méltó arra a Kardashian klán egyik tagja se, hogy hírnevet szerezzen magának a divatvilágban. Kendall Jenner 18 évesen máris elérte karrierje csúcspontját, végigsétálhatott a Chanel kifutóján. És ez nem vicces!” – mondta a stylecaster.com-nak egy bennfentes.

A lámpalázat csak hírből ismerő Kendall Jenner egyébként nem a semmiből csöppent a legmenőbb kifutókra, ugyanis jó pár éve van szerződése a Wilhelmine modellügynökséggel, akiknek köszönhetően első munkáját a Forever 21-nak készíthette el, de pózolhatott egyet a Lucca Couture, Mark Clark, valamint Sherri Hill katalógusaiban is. 2010-ben pedig már a Teen Vogue is felfigyelt a kamaszlányra, ahol sajnos magvas gondolatait is megosztotta az olvasókkal:

„Már régóta nagy álmom a modellkedés, de azért meglepődtem, amikor a Forever 21 felkért a munkára, hiszen ez a kedvenc a márkám, rengeteget vásárolok innen. Ez a munka sokat segített a stílusom alakulásában, például azóta több magassarkú csizmát hordok. Különösen a frizurákért voltam oda, nagyon szívesen vállalnék olyan fotózásokat, ahol őrült frizurákban kell pózolni” – nyilatkozta a modellpalánta, akit a Seventeen Magazin 2011-ben testvérével, Kyle-val együtt az év legstílusosabb sztárjának választott. Kendall 2012-ben és 2013-ban sem maradt munka nélkül, azonkívül, hogy partikat adtak a divathét alatt, újra felkerült a Teen Vogue és a Seventeen magazin borítójára, illetve a PacSun a testvérpárral reklámozta legújabb fürdőruhakollekcióját is a szezonban.

„Most, hogy Kendall végigsétált a Chanel kifutóján, hivatalosan is modellé vált. A Marc Jacobs és a Givenchy kifutóján látott megjelenése külön, kiemelt anyagként került be a vogue.com oldalára. Ezzel a húzással már abszolút ő vitte el ezt a hónapot a divatvilágban. Arról nem is beszélve, hogy Anna Wintour mellett az első sorban ült a londoni divathéten, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy a divatvilág komolyan veszi a jelenlétét. Most, hogy a „Keeping Up with the Kardashians” véget ért, nyilvánvalóan új lehetőségek után néz. Ez azonban nem azt jelenti, hogy feltétlenül szupermodellnek kell állnia” – nyilatkozta egy másik divatszakember a Jenner jelenségről.

Persze igazságtalan lenne azt feltételezni,hogy Jenner csak azért kap ilyen álommunkákat, mert jó kapcsolatokkal rendelkezik. Bár Kendall Jennernek valóban hihetetlen szerencse pottyant az ölébe, ez még korán sem azt jelenti, hogy karrierje évekig töretlenül szárnyal. Ugyanis tudvalevő, hogy a modell és egyáltalán a divatszakmához mennyi szenvedély és alázat szükségeltetik, és akiben nincs meg valamelyik, azt ígyis-úgyis kiveti magából ez a világ. Legyen az akárki ismerőse.

És nem is ez az első alkalom, hogy egy ismert és tehetős család elindította szép és fiatal lányának a karrierjét. Gondoljunk csak az elmúlt évek egyik legkeresettebb és legellenszenvesebb modelljére, Cara Delevingne-re, akinek családja az egyik legbefolyásosabb család az Egyesült Királyságban, vagy Georgia May Jaggerre, akinek valóban nem lehetett nehéz dolog bejutni egy divatbemutatóra sem.

Szerintem Kendall Jenner...

Az is előfordulhat, hogy manapság már nem divat buszon vagy bevásárlóközpontban felfedezni modelleket, hanem a divatházak tervezői maguk, a saját köreikből szeretik kiválasztani a friss arcokat.

Lagerfeld az elmúlt időszakban szárnyai alá vette Cara Delevingne-t, Lindsey Wixont, Riccardo Tisci pedig segített beindítani Lara Stone és Joan Smalls karrierjét azzal, hogy kiküldte őket a Givenchy kifutójára. Tehát bármennyire is abszurd, innen nézve a jó családból származó lányok nyilvánvalóan képesek beszivárogni a divatvilágba. Ön mit gondol, Kendall Jenner babaarcának, nagy szemeinek és alakjának köszönheti, hogy bekerült a körforgásba, vagy ön szerint is a könnyebb utat választotta és befizette magát a showkra? Szavazzon!

Oszd meg másokkal is!
Mustra