Menő vagy ciki a Chanel-darázsderék?

A hipermarket-díszletben rendezett Chanel ready to wear showban a szakadt ruhákon kívül Keira Knightley volt a legérdekesebb a világsajtó számára: a vékony színésznő ugyanis egy olyan Chanel kosztümöt vett fel, mely egy ügyes optikai trükkel még soványabbnak láttatta, mint amilyen valójában. A fekete-fehér ruhában Knightleynak olyan valószerűtlenül vékony dereka van, hogy nem is néz ki élő embernek, leginkább olyan, mint egy robot vagy egy játékbaba.

Szerintünk ez a fajta optikai karcsúsítás már túlzás, Rihanna például ugyanilyen szabású kosztümben látogatott el a bemutatóra, őt mégsem kapták fel, mivel a levendula-lila együttesben még egész normális testalkatúnak tűnt. A divatszakik szerint Knightley ruhájában az a trükk, hogy míg mellrésznél és csípőnél fehér, derékban fekete, ráadásul ott egy fűző is van, ami tovább vékonyít. Az is rásegít a robotos külsőre, hogy a szoknya csípőrésze eláll Knightley derekától, olyan, mintha le akarna esni róla.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

„Keira nagyon soványnak tűnik a képeken. Az 'optikai-ruha' fogalmát egy új szintre emeli a bő, világos felsővel és szoknyával, melyet egy fekete body fölött visel. A fehér felső négyszögletes szabása és az, hogy az A-vonalú szoknya a csípő legszélesebb részén ül, még vékonyabbnak láttatja Keira derekát. Szerintem a fekete középső részben ráadásul van valamilyen merevítés, ami még jobban szűkíti a derekat. A színésznő átvette a teljes kifutós szettet, de az edzőcipőt magassarkúra cserélte, így még magasabbnak és vékonyabbnak tűnik” – mondta a Daily Mailnek a Daily Mail Femail divatújságírója, Eliza Scarborough.

„A ruha okos színhasználattal és szabással emeli ki a derékvonalat. A fehér megnöveli a mell- és csípőtájékot, míg a fekete szinte elolvasztja a derekat. Az anyag is vastagabb a fehér részeken, így a ruha mereven eláll a testtől, ezzel is növelve a kiterjedést és hangsúlyozva a homokóra formát. Ez a trükk sokféleképp használható, mivel épp divatosak a nőies vonalak, egy ilyen ruhával a vékony lányok is követhetik a trendet, mert nagyobbnak tűnik a fenekük és mellük, míg a ducibb lányok dereka vékonyabbnak tud tűnni egy ilyen ruhában. A divat évszázadok óta játszik a szemmel, nemrég a különböző színpanelekből összeállított, optikailag karcsúsító ruhák jöttek divatba, melyek oldalt sötétebb anyagból, hasnál pedig világosabb, vagy mintás anyagból készülnek. Kiegészítőkkel is elérhetünk a Chanel ruhához hasonló hatást, egy vastag, sötét deréköv például teljesen megváltoztatja a sziluettet” – mondta a Mailnek a Manchester Metroplitan University tanára és divatszakértője, Maria Malore.

A testkép-szakértő Marisa Peer más irányból közelíti meg a vékony derék-trendet, szerinte az, hogy ilyen képek jelennek meg egy színésznőről káros is lehet: „Keirának nagyon egyedi testalkata van, nagyon kicsi melle van és természettől fogva nagyon sovány. Ilyen a teste, ez adottság: nem rakódik le zsír a felsőtestén. Akkor kezdődnek a gondok, amikor a fiatal lányok meglátják ezeket a képeket és ugyanilyen vékony derékra kezdenek áhítozni, annak ellenére, hogy mondjuk az ő testalkatuk nem ilyen. Gyakran találkozom olyan iskolás lányokkal, akik megszállottan vágynak vékony derékra, látják ezeket a celebeket és arra gondolnak: én is ilyen alakot akarok!” – mondta a lapnak Peer.

A monokróm ruha egyébként a januári haute couture divathéten mutatkozott be sok hasonlóan szabott társával együtt: a lila szett, amit Rihannán láthattunk, szintén abból a kollekcióból van, és még rengeteg színvariáció létezik a derékban szűk kosztümből. A modellek is olyanok a kifutón, mintha félbevágták volna őket egy cirkuszi mutatvánnyal, de biztos, hogy nagy divat lesz ez a fazonú kosztüm, mert – ahogy a divatszakemberek is elmondták – mindenkinek jól áll. A ducibb lányoknak azért, mert optikailag karcsúsítja a derekat, a soványaknak azért, mert olyan, mintha nagy mellük és szélesebb csípőjük lenne.

Szerintünk a Knightley-féle fekete-fehér verzió már túlzás, de a Rihannán látott egyszínű változat abszolút hordható, csak mondjuk nem edzőcipővel. Ön szerint beépíthető a ruhatárba egy hasonló fazonú ruha, vagy olyanok benne a hírességek, mintha műanyagból lennének? Szívesen felöltözne úgy, mint Knightley, azaz menő a Chanel kosztüm, vagy feszengene egy hasonló szettben, tehát ciki?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2428) (2348) Ciki!
Mustra