A Prada szerint jövőre sem lesz divat nadrágot húzni

Nem kellett sokat várni arra, hogy megtudjuk, mi lesz a menő 2014 őszén a legmeghatározóbb olasz divatházak szerint. A milánói divathét második napján mutatta be kollekcióját a szőrmékben erős Fendi és a sztár-divatszerkesztők nagy favoritja, a Prada.

A Fendi, – melynek kifutóján januárban még kecskeszőrt tapostak a férfi modellek – a tavalyi kollekciójához képest nem sokat változtatott filozófiáján. Az ügyes marketingtrükkökkel a divatrajongókat mindig a markában tartó Karl Lagerfeld idén sem habozott az egyik legkeresettebb modellel, Cara Delevingne-nyel és az önmagát ábrázoló, ezúttal szőrrel bevont kulcstartóval eladni a showt és újfent ünnepeltetni saját magát. A köztudottan iPod mániás designer nem érte be ennyivel, kamerákkal felszerelt zümmögő drónokat reptetett modelljei feje fölött, amiknek köszönhetően a divatház oldalán élőben nézhette a showt, aki akarta – írja a vogue.it.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

A bemutatót egy prémmel bevont fekete kapucnis kabátban megnyitó Delevingne-t még több hihetetlenül elegáns szőrmébe és bundába borított modell követte a kifutón. Az extravagáns kollekcióból, ha a combcsizmákat annyira nem is szerettük, de a csuklyás, barna és fehér rókaprémmel feldobott luxuskabátokat, az átlátszó anyaggal kombinált szetteket, a fehér orchideával díszített prémeket, valamint a csillagrendszerre emlékeztető, kristályokkal kirakott, sötétzöld és fekete bársonyruhákat szívesen látnánk a ruhatárunkban 2014 őszén. Nézze meg a milánói divathét egyik legizgalmasabb showját a galériában!

A Prada tavalyi, provokatív, egyértelműen politikai üzenetet hordozó kollekcióját a kortárs mexikói muralista festők ihlették. Idén Miuccia Prada a húszas évek Berlinjéből, a német avantgárd színházi életből inspirálódott, így a retro stílusú kollekcióban helyet kaptak az átlátszó, kombiné-szerű ruhák, V-nyakkivágású pulóverek, az arany kabátok, báránybőr darabok, absztrakt nyomatok, hosszú sálak, térdig érő csizmák és az elegánsabb, pántos szandálok is.

A modellek Kurt Weill 1933-as Barbara Sukowa által előadott Seven Deadly Sins című dalára vonultak végig a kifutón, mely valóban berlini klubhangulatot adott a bemutatónak. De hasonlóképpen meghatározták a kollekciót a ruhákon visszaköszönő, Fritz Lang munkáit idéző nyomatok, valamit a felhőkarcolókra emlékeztető cipősarkak. Természetesen helyet kaptak a kollekcióban a Prada leginkább preferált évtizedéből, a hetvenes évekből újragondolt darabok, mint a vakító mintákkal ellátott piros, sárga, fekete és lila egyrészesek. Nézze meg a galériában, hogy hogyan keverte idén a korszakokat a Prada!

Oszd meg másokkal is!
Mustra