Imádom az olívabogyót, így nyugodt szívvel ajánlom ezt a krémet minden sorstársamnak. Kenhetjük kenyérre vagy csak egyszerűen mártogassunk bele nachost. A fűszerezést mindenki végezze saját ízlése szerint. Én legtöbbször előkapok egy kis pestot a hűtőből, mert egyébként is állandó lakó, csak ajánlani tudom. Ha nincs, akkor tegyünk bele friss petrezselymet vagy bazsalikomot, egy kis fokhagymát, esetleg szárított paradicsomot.
A bogyó színe mindegy, használjuk azt, amelyiket jobban szeretjük. A zöldből kicsit savasabb, frissebb lesz, feketéből mélyebb, krémesebb.
Hozzávalók:
10 dkg olívabogyó
1 teáskanál olívaolaj
1 teáskanál pesto vagy ízlés szerinti fűszerek
- Az olívabogyókat késes aprítóba helyezzük, összedaráljuk.
- Közben hozzáadjuk az olajat és a fűszereket. Tovább daráljuk, amíg krémes masszát kapunk belőle.
- Kenhetjük kenyérre, és mártogatósként is tálalhatjuk.