Duci nő pózol a nem szokványos parfümreklámban

Egy korábbi posztunkban éppen arról írtunk, hogy melyek voltak tavaly azok a történések, amelyek visszaadták a divatba vetett hitünket, és ebben említettük meg az Attractive&Fat kampányt is, amely az ugyanolyan rövidítés alatt futó Abercrombie&Fitch-nek szólt be. A fotókon egy meztelen, túlsúllyal rendelkező modell mutatja meg, hogy bizony ő is lehet kívánatos és nemrég belefutottunk egy olyan sorozatba, amelynek a szerzői ugyanazok és hasonló üzenetet hordoz magával: miért ne lehetnének szexik azok, akiket kevésbé tökéletes alakkal áldott meg a sors vagy bármi másban különböznek a photoshopolt szépségektől?

A Jezebelen bukkantunk rá Jes Baker és a fotós Liora K közös munkájára, ami a Lustworthy (kívánatos, vágykeltő) címet kapta. "Huszonhat évig azt gondoltam, hogy egy alacsony, duci nő számára lehetetlen, hogy egy magas, nem kövér pasit találjon magának. Ez színtiszta hazugság" - mesélte Baker a munka kapcsán. Mike Jeffries, az A&F vezetője még májusban szólt be a túlsúllyal rendelkezőknek, Baker pedig célnak tűzte ki, hogy küzdjön az ellen, hogy az emberek fejében a vonzó és kövér ne egymás ellentétei legyenek.

"Naponta több száz reklámba futunk bele és mindegyikben tökéletes testűek a modellek. A készítők félnek a megszokottól eltérő alkatú szereplőket bemutatni, pedig ahogy a 0-s méretű nők is szeretnek azonosulni a plakátokon látottakkal, úgy a ducibb hölgyek is szeretnének kicsit magukra ismerni" - mondták. "Imádtam a fotózást. Fontos, hogy a férfiak is felismerjék, hogy nem csak a vékony nők keresik a fehér herceget, és a legtöbb esetben sokkal hűségesebbek és jobban odafigyelnek" - nyilatkozta a fotókon látható férfi, Rambo Reza.

Szeretne ilyen reklámokat a valóságban is?

"Ha a Lustworthy létező parfüm lenne, akkor igenis ráfújnám a zsíros úszógumijaimra és úgy festenék, mint egy illatozó fánk" - ezt pedig már a Jezebel újságírója tette hozzá. A lenti galériában megnézheti a fotókat, utána pedig szavazhat, hogy ön szívesebben látna ilyen reklámfotókat a valóságban is, vagy jobban szereti a tökéletesre photoshopolt testeket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek