10 dolog, amitől garantáltan rossz napunk lesz

model-awkward-runway-walk-24b7cf29-original.gif

Nem csoda, hogy a nők gyakran zsonglőrnek érzik magukat a bőrükben. A napjainkra jellemző reggeltől-estig tartó rohanó életmód egyes esetekben oda vezet, hogy már a kora reggeli kétségbeesett kapkodásnál olyan szettben lépünk ki az ajtón, ami a nap hátralévő részében nem tűnik igazán kifizetődő és praktikus választásnak.

A huffingtonpost.com szerkesztői összegyűjtötték azt a tíz alapvető hibát, melyeket ha figyelembe veszünk már a nap elején, akkor elkerülhetjük a magunknak okozott felesleges stresszt és égést. Nézze meg, milyen apróságokon múlik, hogy felhőtlen legyen a napunk!

1.„Bárcsak a kényelmesebb cipőt választottam volna!”

Legalább egyszer minden nő elmormolta már magában az ismerősen csengő mondatot. Nincs is annál rosszabb, mint egész nap magas sarkakon tipegni a városban és összeszorított fogakkal mosolyogni az emberekre, miközben szenvedünk a sarkunkra felszedett kínzó hólyagoktól. Amikor tudja,hogy rohanós nap elé néz, akkor ha teheti, indulás előtt pakoljon be magának egy kényelmesebb váltócipőt!

2. „Bárcsak nagyobb táskát választottam volna.”

Bár a kisebb méretű boríték- és doboztáskák az elmúlt időszakban nagyon trendik és aranyosak, de lássuk be, nem tartoznak a legpraktikusabb kiegészítők közé. Gondoljon csak bele, mi van, ha éppen a vonaton ül és unatkozik vagy éppen úgy hozza a sors, hogy nem tudja otthon tölteni az éjszakát. Egy ekkora táskába nem fér bele még egy magazin sem, nemhogy egy tartalékba bekészített váltás ruha. Inkább a nagyobb táskába készítsen be egy menő borítéktáskát, ha nem tudja milyen nap elé néz!

giphy (3).gif

3. "Bárcsak lecsekkoltam volna, hogy foltos-e a ruhám.”

A leggyakrabban a legnagyobb bosszúságot a sötét ruhákon megjelenő kellemetlen dezodorfoltok okozzák, amiket sokszor lehetetlen vagy csak a csodával határos módon lehetséges eltüntetni. Talán az egyetlen használható trükk az, hogy mielőtt belebújna fekete ruhájába, előtte legalább negyed órával fújja be magát az izzadásgátló dezodorral.

4. „ Bárcsak a megfelelő fehérnemű lenne rajtam.”

Annyiféle és annyi alkalomra tervezett fehérnemű van a piacon, hogy valóban nehéz már a nap elején megjósolni, hogy tényleg kényelmes lesz-e reggeltől-estig a kiválasztott darab. Ám, ha egy szuperfeszes vékony szoknyát szeretnénk felvenni, annak bizony meg kell fizetni az árát. Ha nem is mindennap indul el kényelmetlen, exkluzív tangákban otthonról, néha azért érdemes leváltani a nagymama bugyit egy izgalmasabb darabra.

giphy.gif

5. „Bárcsak másik melltartót választottam volna.”

A fehérneműhöz hasonlóan a melltartó is trükkös dolog. Egy fekete melltartót például sosem ajánlott viselni átlátszó fehér ing alatt és ízléstelennek hat, amikor a csőtophoz pántos melltartót választunk. Indulás előtt megfelelő fényviszonyok mellett mindig ellenőrizze a tükörben, hogy a megfelelő melltartót választotta-e, illetve kétszer is gondolja meg, hogy szükség van-e rá egyáltalán.

6. „Bárcsak lenne rajtam valami kiegészítő.”

A nyakláncok, gyűrűk, fülbevalók, karkötők és fejdíszek ma már ugyanolyan kötelező elemnek számítanak, mint egy jól megválasztott cipő vagy táska. Szánjon reggel időt arra – hogyha nem is teszi fel – de bepakol a táskájába néhány, a ruhájához passzoló ékszert. Ki tudja, hogy a nap folyamán mikor lesz szüksége egy szemet gyönyörködtető nyakláncra vagy fülbevalóra?

7. „Bárcsak nadrágot vettem volna fel szoknya helyett.”

Szánjon időt reggel arra, hogy leellenőrzi az időjárási viszonyokat. Így sokkal könnyebb megítélni, hogy milyen ruhára lesz szüksége az egész napos rohanáshoz. Ha az előrejelzés azt mondja, hogy vad széllökések várhatóak, akkor inkább tegye vissza a szekrénybe kedvenc fellibbenős szoknyáját, hiszen hosszú távon sokkal nagyobb biztonságban fogja magát érezni aznap egy nadrágban.

bruce almighty 2.gif

8. ”Bárcsak megvártam volna, amíg megszárad a körömlakkom.”

A reggeli rapid körömlakkozás nem mindig tartozik a legjobb ötletek közé, ugyanis általában nincs idő arra várni, hogy kellőképpen megszáradjon a lakk. Nem indulhat nagyszerűen a nap egy késés miatt elmosódott körömlakkal, ami gyakran landol az aznapra szánt szettünkön. Sok bosszúságtól megkímélheti magát, ha inkább öt perccel előbb felkel és kellő időt szán a száradásra.

tumblr mql4vzzb0X1stjrdoo1 250.gif

9. „ Bárcsak ne kapkodtam volna el a sminkelést.”

Sok nő utoljára hagyja a sminkelést; fél lábbal már az ajtóban, másik lábbal még az előszoba tükör előtt toporogva. Ez nagy hiba lehet, főleg amikor a munkába vezető úton jövünk rá, hogy a szerelésünktől teljesen eltérő, rossz árnyalatú rúzst választottunk, sőt nyilvánvalóan a szemceruzát sem rendeltetésszerűen használtuk a kapkodásban.

10. „ Bárcsak zuhanyoztam volna tegnap este.”

Amikor egy hosszú nap után hazaérünk a munkából, van hogy annyira fáradtak vagyunk, hogy könnyen kihagyjuk a zuhanyzást. Ez nem túl praktikus lépés, főleg amikor a reggeli rohanásban jövünk rá, hogy csomós, piszkos a hajunk, bizony ráférne egy időigényesebb hajpakolás. Szenteljen időt arra, hogy a nap végén kényezteti magát egy kellemes fürdővel, vagy keljen fel korábban egy hosszabb, ébresztő zuhanyzásra és lazítson!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek