Amivel engem bármikor le lehet venni a lábamról, az a paradicsomleves. Bevallom, a töltött paprikát is leginkább a szósz miatt szeretem. Egy kicsit továbblépve a hagyományos betűtésztás, édeskés verziós, most egy kicsit olaszos hangulatú levest szeretnék ajánlani.

parlev1
Fotó: Katuci

Ma már bármelyik közepes méretű üzletben hozzájuthatunk a passatahoz és a pesztóhoz természetesen házilag is készülhet. Válasszunk melléjük valamilyen apró szemű, jópofa tésztát, és jófajta olasz vagy francia keménysajtot.

Ami fantasztikus ebben a levesben, hogy nagyon laktató, kiváló alapanyagokból készül, ezek ellenére mégsem vészesen drága. Munkába is magunkkal vihetjük jópofa üvegbe csomagolva.

Hozzávalók:

7 dl passata (passzírozott, szűrt paradicsom)
7 dl víz
4 ek. zöld vagy piros pesztó 
1 ek. cukor

kb. 10 dkg tészta 
sajt (parmezánt vagy peccorinot ajánlok hozzá)

parlev2
Fotó: Katuci

1. A hozzávalókat, a tészta és a sajt kivételével összefőzzük, néhány percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. 

2. Az apró szemű tésztát külön megfőzzük, rászedjük a levest, végül reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.