no

Stílusváltásban gondolkodik a Gucci?

Az egyre felkapottabb és a fiatal tehetségekre koncentráló londoni divathét után tegnap kezdetét vette a 2014-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató milánói divathét. Az első napon mutatta be kollekcióját többek között Alberti Ferretti, a DSquared2, a No.21 és a Gucci is.

A Gucci kreatív vezetője, Frida Giannini felvette a harcot az agresszíven fiatalos londoni trendekkel és dekoratív, art decós motívumokkal kombinált trendi gyűjteményt küldött kifutóra, melynek fő anyaga a selyem mellett a luxusházaknál újnak számító lurex és necc volt.

Az estélyi ruháktól a lazább és sportosabb vonal felé kanyarodó divatház vezetője azzal magyarázta túlméretezett necc felsőit, gumírozott derekú, buggyos nadrágjait, mély V- nyakkivágású blúzait és metál árnyalatú cipzáras dzsekijeit, hogy felnőtt egy új, kilencvenes években született, fizetőképes generáció, akik minden tekerória nélkül kifizetnek annyi pénzt egy selyem kezeslábasért, mint egy vörös szőnyegre való estélyiért – írja a vogue.it.

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz nyitott a többi 74 divatház, akik a napokban bemutatják új kollekcióikat az olasz divatfővárosban. Mindenesetre a helyi ipartestület, a Camera Della Moda megígérte, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a feltörekvő tehetségekre, akiknek a jól bevált nevek és a konzervatívabb felfogás miatt sokkal nehezebb betörni hazájukban, mint például Londonban, New Yorkban vagy a Távol-Keleten. Nézze meg a galériában, hogy mit tervezett a címlapcsatákban verhetetlen Gucci a 2014-es nyári szezonra!

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek