DIY: Dobja fel egyszerű pólóját szív alakú hátdekoltázzsal!

Ehhez a projekthez elegendő csak kinyitni a szekrényt, és kihalászni egy olyan pólót, amit nem hord, vagy csak túl egyzserűnek tart, és feldobná valamivel. A szezon nagy favoritja a különleges hátrész, ezért mutatunk egy nagyon egyszerű praktikát, amivel megspékelheti megunt felsőit.

Mi barna atlétával dolgoztunk, de az anyag vastagsága és a póló fazonja igazából teljesen mindegy, válasszon alkatának megfelelőt. Szükség lesz egy A4-es papírra, tollra, ollóra és némi szappanmaradékra, amivel majd rárajzoljuk a pólóra a mintát. Fogja a papírt és rajzolja rá a szív egyik oldalát (csak az egyiket!), majd vágja körbe. Igyekezzen szép, formás szívet rajzolni, tetszés szerint választhat hosszúkásat, vagy picit formásabbat is.

DSC09441 
Ezekre lesz szüksége: egy régi póló, toll, papír, olló és szappan.

Hajtsa úgy félbe a pólót, hogy a két szemközti, kar alatti varráspontot összeérjen. Illessze a kivágott mintát a hátrészhez és rajzolja körbe szappannal - ezt a kontúrt fogjuk utána kivágni. A hajtásnak köszönhetően nem kell majd duplán dolgoznia, a kivágott rész egyből teljes szívecskét fog formázni. Saját dolgunkat megkönnyítve ajánlott megkérni valakit, hogy kicsit húzza széjjel az anyagot vágás közben. Igyekezzen precízen dolgozni, mert a végén kivehetőnek kell lennie a szívformának.

Miután szappannal körberajzolta a szív kontúrját, vágja ki!
Miután szappannal körberajzolta a szív kontúrját, vágja ki!Fotó: Dívány.hu

Miután kivágta, érdemes picit ráerősíteni a szélekre: hajtsa vissza a szív szélét pár milliméternyire és öltögesse hozzá a felső belsejéhez: így biztosan nem fog eltorzulni a szívecske a hordás során. Mi varrógéppel oldottuk meg, de kézzel is dolgozhat.

El is készült. Tetszés szerint rá lehet erősíteni a szélekre, hogy hordás közben véletlenül se deformálódjon el a forma.
El is készült. Tetszés szerint rá lehet erősíteni a szélekre, hogy hordás közben véletlenül se deformálódjon el a forma.Fotó: Dívány.hu

És íme, a végeredmény. Ehhez a csupasz hátú felsőhöz tanácsos beszerezni egy hátrész nélküli melltartót: sokat rontana az összhatáson egy kivillanó melltartó, a forma nem tudna ilyen erőteljesen érvényesülni.

Egyszerű sorttal, de akár hosszú szárú farmerral is jól mutat.
Egyszerű sorttal, de akár hosszú szárú farmerral is jól mutat.Fotó: Dívány.hu

Második verzió

A második póló az újrahasznosítás jegyében készült: túl jól sikerült az előző atlétából kivágott szívecske, hogy csak úgy kidobjuk, ezért ismét kihalásztunk egy ezer éve nem hordott atlétát a gardróbból és úgy döntöttünk, rávarrjuk. A barna szív és a zöld atléta amúgy is passzolnak egymáshoz, a két különböző anyag még csak dob az összhatáson.

Vétek lett volna nem felhasználni ezt a szivecskét
Vétek lett volna nem felhasználni ezt a szivecskétFotó: Dívány.hu

Gombostűkkel erősítse az atlétához a szívet oda, ahova önnek tetszik: mi míderként használtuk a formát, ezért a mellrészhez erősítettük, de ha ön inkább has tájékra szeretné, varrja oda. Miután kijelölte tűkkel a helyét, öltögesse az atlétához a szív széleit: ezt szintén csinálhatja kézzel, vagy varrógéppel is. Használjon a két anyag színéhez illő cérnát, de ha nem akarja, hogy látszódjon, az is megoldható.

Fotó: Dívány.hu

És kész is van a második pólónk, picit feldobva. Sokkal jópofább így, mint sima zöld atlétaként.

Fotó: Dívány.hu

Mindkét praktika nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, arról már nem is beszélve, mennyire pénztárcakímélő. Gyakorlatilag egy pólóból két olyat csináltunk, amik biztosan nem fognak többet a gardróbban aszalódni.

Mustra